HÜDA PAR’DAN SEÇMELİ KÜRTÇE DERSLERİ İÇİN FARKINDALIK ZİYARETLERİ
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, seçmeli Kürtçe derslerine yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrenciler ile velileri teşvik etmek amacıyla Batman’daki ortaokullara ziyaretlerde bulundu.
Başkan Altun, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyaretlerde, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle bir araya gelerek Kürtçe’nin önemine vurgu yaptı.
Yaptığı açıklamalarda, anadil öğreniminin bireylerin kimlik gelişiminde kritik bir rol oynadığını belirten Altun, “Anadilimizi öğrenmek ve yaşatmak, kültürel zenginliğimizin korunması açısından büyük önem taşıyor. Velilerimizi, çocuklarını seçmeli Kürtçe derslerine kayıt yaptırmaya davet ediyoruz,” dedi.
Altun, okullarda yaptığı görüşmelerde, seçmeli derslerin öğrencilere sunduğu faydaları anlatarak, öğretmenlerle de bu derslerin daha verimli işlenebilmesi için görüş alışverişinde bulundu. Öğrenciler ise, bu tür derslerin kendilerine hem dil hem de kültürel bağlarını güçlendirme fırsatı sunduğunu ifade ettiler.
Ziyaretlerin ardından yapılan açıklamada, HÜDA PAR’ın, bölgede dil çeşitliliğine ve eğitimde anadil hakkının desteklenmesine yönelik çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
HÜDA PAR’ın tüm mahalle temsilcilerinin de kendi mahallelerindeki ortaokulları bu kapsamda ziyaret ettiği belirtildi.


.jpeg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok