Yaşam Park’ın açılışı törenle yapıldı
Batman’ın en büyük parklarından biri olan Çamlıtepe Mahallesi’ndeki Yaşam Parkın açılışı yapıldı.
Açılış törenine AK Parti Batman Milletvekili Ataullah HAMİDİ, Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Belediye Başkan Yardımcıları A. Vahap ASMA, Doç. Dr. H. Murat ŞAHİN ve Sabri AYDIN ile Belediye birim müdürleri, Batman’da bulunan kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış kurdelesini; AK Parti Batman Milletvekili Ataullah HAMİDİ, Vali Ahmet DENİZ ile Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY birlikte kesti.
Yapılan konuşmaların ardından söz alan Başkan Vekili AKSOY: “Parkın çocuklar tarafından beğenilmesi bizi daha çok mutlu edecektir. Huzur oldukça, el birliği oldukça, birlik beraberlik oldukça inanıyoruz ki Batman için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar Aziz Batmanlıların çok sıcak desteklerine mazhar olduk. 6 aylık süreyi iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Yapılanlarla yetinmek, geriye gitmektir. Geçen yıl 6 park yaptık. Birçok parkın bakım ve onarımını yaptık, inşallah bu sene de 23 park yapmayı planlıyoruz. 23 parkı tamamlayıp Batmanlıların hizmetine sunacağız. Ne yazık ki Batmana ciddi bir bütçe ayrılmasına rağmen Batman Türkiye’nin en kirli şehirlerinden biriydi. Şükürler olsun ki şuanda Türkiye’nin en temiz illerinden biri haline getirdik. Temel felsefemiz kaynakların en etkili, en yararlı bir şekilde Batmanlıların hizmetine sunulmasıdır. İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da ne varsa Batman’da da o olacak. Çünkü kadirşinas Batman halkı her şeyin en iyisine layıktır. Biz bıkmadan usanmadan gece-gündüz demeden çalışma arkadaşlarımla gerekli çabayı göstereceğiz. Çocuklarımızın iyi yetişmesi lazım. Bilimle, sanatla, sporla barışık nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu parkın içinde 4-5 milyon TL’ye mal olacak Bilim Merkezi yapmayı planlıyoruz. Çocuklarımız evrenle, gökyüzüyle ilgili bilgileri sadece öğretmenlerinin tahtaya çizerek göstermeye çalıştığı bir yöntemle değil, yaşayarak adeta uzaydaymışcasına öğrenmeleri için çaba sarf ediyoruz” dedi.
Çamlıtepe Mahallesinde 2015 yılında hazırlanan Park, 2016 yılında toplam 26 bin metrekare alana kuruldu. Bunun yüzde 25’i Batman Belediyesi, geriye kalan meblağ ise DİKA tarafından karşılandı.
Parkta, bisiklet yolu, yürüme yolları, basket sahası, futbol sahası, tenis kortu, sergi salonu, dış mekan kondisyon aleti, çocuk oyun grubu, soyunma salonu, şelale ve gölet ile 5 bin adet bitki bulunuyor. |
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok