'Batman Kültür Envanteri' projesi hayata geçirildi

Batman'da yer alan bin 200 kültür varlığı eser "Batman İl Kültür Envanteri" kitabı ve internet sitesi yoluyla tanıtılıyor.

Batman'ın sınırları içerisinde yer alan bin 200 kültür varlığı eser "Batman İl Kültür Envanteri" kitabı ve internet sitesi yoluyla tanıtılıyor.

Batman Valiliği ile Batman Üniversitesi arasında 2015 yılında imzalanan protokolle hayata geçen "Batman İli Kültür Envanteri" projesinin, Batman ve Çevresi Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe'nin bilimsel danışmanlığı ve koordinatörlüğü altında çalışmaları tamamlanarak, bin 200 kültür varlığını içinde barındıran "Batman İli Kültür Envanteri" hazırlandı.

Batman için büyük bir eksiklik olan kapsayıcı kültür envanteri, söz konusu projeyle yayına hazırlanan 3 ciltlik "Batman İli Kültür Envanteri" kitabı ile büyük ölçüde giderildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bütün ili kapsayan envanter çalışması alanında bir ilk oluşturmakta olan proje 22 ay içerisinde tamamlandı. Tespit edilen yaklaşık bin 700 adet kültür varlığının bin 200'ü "Batman İli Kültür Envanteri" ismiyle 3 cilt şeklinde kitaplaştırılarak, Batman ile ilgili temel eser niteliği taşıyan bir kaynak oluşturuldu.

Batman'ın tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan kitap http://batmankulturenvanteri.org/ adresi üzerinden erişime açıldı. Ayrıca www.batman.gov.tr/ adresinde de kültür envanteri linki oluşturuldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler