Çocuk İzlem Merkezi hizmet vermeye başladı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Çocuk İzlem Merkezi'nde, travma yaşayan çocuklar psikolog, psikiyatrist ve sosyal hizmet uzmanlarınca tedavi edilecek.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılan Çocuk İzleme Merkezi'nin (ÇİM) amacı, hedefleri ve çalışma prensipleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Pamukçu, "ÇİM, cinsel istismara maruz kalan çocukları, yaşadıkları travmaları defalarca tekrarlanmaktan ve örselenmekten koruyarak istismar şüphesi ve beyanın alınması, çocuğun muayenesinin uzmanlar eşliğinde yapılması, aile ile görüşmelerin sağlıklı bir zeminde yürütülmesi ve tüm bulguların rapor edilmesi için gerekli personel ve ekipmanların oluşturulduğu, asıl ve asli görevlerinin başında çocuğun hak ve yararlarını gözetmekte olan bir devlet kuruluşudur. Bu maksatla Batman Eğitim Araştırma Hastanemiz bünyesinde Çocuk İzlem Merkezi tescil edilerek hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır." dedi.   

"Adli ve tıbbı işlemler tek seferde yapılmaktadır"

Alanında uzman hocalarla hizmete başladıklarını ifade eden Pamukçu, "Çocuk İzlem Merkezimiz bir konaklama odası, bir adli görüşme odası, bir adli muayene odası, bir aile görüşme odası, bir izleme odası, bir çocuk ergen görüşme odası, bir bekleme odası, bir raporlama odası, bir savcı odası ve mutfaktan oluşmaktadır. Adli ve tıbbi işlemler bu alanda eğitimli kişilerden oluşan bir ekiple tek seferde yapılmaktadır." dedi.

"Temel hedefimiz travma yaşayan çocukların sosyal hayatta yer almalarını sağlamaktır"

ÇİM bünyesinde çocuk psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve yardımcı sağlık personelleri görev yaptığını dile getiren Pamukçu, "Temel hedefimiz, istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek ve çocuklarımızı, her türlü tehlikeden koruyarak bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı, eğitimli ve topluma yararlı bireyler olarak sosyal hayatta yerlerini almalarını sağlamaktır." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler