Havayı temizleyen Drone yaptılar

Havayı temizleyen Drone yaptılar

Batman Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Murat Soysal, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali finallerine, Atmosfer Havasını Temizleme Dronuyla katılmaya hak kazandı.
 
 Atmosfer kirliliği oluşturan inversiyon türlerine karşı atmosfer temizlik Dron’u yapan öğrenciler, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali finallerine bu araçla katılmaya hak kazandı. Ekibin ilham kaynağı Kıra Dağından bakıldığında Batman şehir merkezi üzerini örten kir tabakasını temizleme düşüncesi oldu.
 
Projeyi tanıtan BİLSEM Öğrencisi Murat Soysal, “Batman'da kirli hava inversiyon tabakasında yatay şekilde birikmekte ve şehri örtmektedir. Kirli havanın yatay düzlemde bir tabaka şeklinde birikmesi bende bunu yerleri süpürür gibi temizleyebilme düşüncesini ortaya çıkardı. Danışman öğretmenimle beraber bunu yapabilecek bir temizlik aracı geliştirdik" dedi.
 
Soysal açıklamasının devamında "Daha sonra bunu bir Drone aracına monte ettik. Böylece İnversiyon tabakasına kadar yükselebilen bir temizlik aracını geliştirmiş olduk. Temizlik Dronomuz çalışır ve havayı temizler niteliktedir” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler