"Hiçbir fikir ve ideoloji halkımızın gönlündeki peygamber sevdasını söndüremeyecek"

Batman'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılarak duygularını paylaşan siyasi parti başkanları, hiçbir fikir, ideoloji ve çabanın halkın gönlündeki peygamber sevdasını söndüremeyeceğine vurgu yaptılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'da çok sayıda kişinin katılımıyla "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan siyasi parti başkanları, duygularını paylaşarak, düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını, etkinlikle peygamber aşkı etrafında insanları bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformunu bu hayırlı hizmetlerinden dolayı tebrik ettiklerini ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Hz. Muhammed'in iyi anlaşılması noktasında güzel hizmetlerde bulunduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Öncelikle Peygamber Sevdalıları Platformunun bu muazzam güzellikte düzenlemiş olduğu bu program için kendilerini tebrik ediyorum. Allah Teâlâ hayırlarını kat kat artırsın. Çok güzel hizmetlerde bulunuyorlar. Elhamdülillah, Müslüman halkımız da peygamberin aşkını meydanlarda haykırmak, ona sevgilerini göstermek için bu programa icabet etmişler."

"Halkımızın kalbi peygamber sevdasıyla doludur"

Peygamber sevdalısı halkın Hz. Peygamber'e olan sevgisi sebebiyle meydanı hınca hınç doldurduğunu ifade eden Şahin, "Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla meydana gelmişler. Bu da gösteriyor ki elhamdülillah halkımız Müslüman'dır, peygamberine âşıktır. Kalpleri peygamber sevdasıyla doludur. Ne zaman ki peygamberimizin ismi anılıyorsa halkımız orada farklı bir heyecana girmektedir. Zira hiçbir değer Müslüman bir halk için peygamberden daha üstün bir değer olamaz. Halkımız bunu da meydanda açık bir şekilde göstermektedir. Hiçbir ideoloji, fikir, çaba halkımızın gönlündeki peygamber sevdasını söndüremeyecektir, söndürmeye güç yetiremeyecektir. Günbegün bu kalabalıklar peygamberin aşkıyla daha da çoğalacaktır." diye konuştu.

Her yıl Kutlu Doğum etkinliklerine katılmak üzere Siirt'ten Batman'a geldiklerini belirten HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili, "Hakikaten bugün insanlık ve bütün dünya Hz. Peygambere muhtaç olduğu kadar belki hiçbir zaman bu kadar muhtaç olmamıştır. Bugünkü zaman diliminde insanlığın feryat figan ettiği, zalimlerin elinden, özellikle Allah tanımaz ve İslam düşmanlarının bu son zamanlarda İslam'a ve Müslümanlara karşı kindarca davranışlarından dolayı Hz. Peygamber'in bu şekilde anılması ve insanlığa peygamberin hak ve adaleti bu şekilde yüksek sesle dillendirmek en büyük mutluluktur. Biz Hz. Peygamber'i ne kadar anarsak yeridir. Allah Teâlâ onun adaletini bu Kutlu Doğum etkinlikleri vesilesiyle yeryüzüne yaysın." ifadelerini kullandı.

"Bu etkinlikler gün geçtikçe artacaktır"

Duygu ve düşüncelerini dile getiren AK Parti Batman İl Başkan Yardımcısı A. Baki Polat ise şunları söyledi: "Başta Peygamber Sevdalıları Platformunu canı gönülden kutluyorum. Başta bölgemiz olmak üzere bütün Türkiye'nin illeri, ilçeleri ve hatta köylerinde bu etkinliği düzenlemeleri, Müslümanların, özellikle Ortadoğu'da kendileri açısından ortaya koyamadıkları dik duruşun bir sembolü olarak görüyorum. Her ne kadar sözde İslam kimliği adı altında birileri son günlerde basında çıkıp peygamberimizin Kutlu Doğum haftasını gölge altında bırakmak istiyorsa bile bu çabaları beyhudedir. Müslümanların bu dik duruşu gittikçe Ortadoğu'nun tüm ülkelerinde bir sembole dönüşecektir ve bu etkinlikler gün geçtikçe artmış olacaktır. Bu etkinliklerin sadece Peygamber Sevdalıları Platformu çatısı altında bir araya gelmelerine değil, Müslümanların özellikle bütün beşeri sistemlere karşı tekrar Türkiye ve Ortadoğu halklarının ortaya koyduğu mustazafların temsilcisi durumuna gelmelerine de katkı sunduklarına inanıyorum. Bu yüzden özellikle Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerimi sunuyor, tüm kalbimle destekliyorum.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler