''İsimsiz'' kütüphane Açıldı

''İsimsiz'' kütüphane Açıldı

Pınarbaşı Mahallesinde yapımı tamamlanan ve Kürt yazar Mahmut Baksi’nin adının verilmesi kararı alınan kütüphanenin açılışı Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın da katıldığı bir törenle “isimsiz” olarak açıldı.

 

Açılışa Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, çalışanlar, mahalle muhtarı ve sakinleri de katıldı.

 

Açılışta konuşan Eş Başkan Songül Korkmaz kütüphanelerin ve okumanın önemine değindi. Kütüphane açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Korkmaz, toplumların ancak daha çok okuyarak ilerlemelerinin mümkün olacağını belirtti. Daha sonra söz alan Eş Başkan Dr. Mehmet Demir kütüphanelerin toplumsal bellek olarak varlıklarını koruduğunu geçmişin okunarak geleceğe yön verilebileceğine vurgu yaptı.

 

Kütüphane isminin Mahmut Baksi Kütüphanesi olarak belirlendiğini fakat Batman Valiliği tarafından bu isme onay verilmediğini belirten Eş Başkanlar, bu nedenle kütüphaneye isim vermeyeceklerini ve kütüphanenin “isimsiz” kalacağını ifade ettiler.

 

Pınarbaşı Mahallesinde bulunan taziye evinin üst katında bulunan kütüphane mahalle sakinlerine kitap bulma ve okuma imkanı sunarken öğrencilerin ders çalışmaları için de uygun bir ortam sunacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler