köylüler Cumhurbaşkanına seslendi

Batman merkeze bağlı Kuyubaşı köyü sakinleri, köylerinde yapılacak TOKİ konutları nedeniyle evlerinin yıkılacağını belirterek tepki gösterdi. Evlerinin yıkılması halinde sokakta kalacaklarını belirten köylüler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Köylerinde yapılan TOKİ konutları sebebiyle yıllardır oturdukları evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten köylüler, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söylediler.

Evlerinin yıkılacak olmasının büyük bir üzüntüsünü yaşayan köylüler, evlerinin yıktırılıp başkalarına ev yapmanın hiçbir izahatının olmadığını, evlerinin yıkılması halinde ise sokakta kalacaklarını ifade ettiler.

Yaklaşık 100 yıldır köyde yaşadıklarını dile getiren köylüler, yapılan TOKİ’ye karşı olmadıklarını, yıkılması planlanan evlerin TOKİ projesinden çıkarılıp, projenin bitişiğindeki hazine arazisinde konutların yapılabileceğini kaydettiler.

Tek isteklerinin evlerinin yıkılmaması olduğunu vurgulayan köylüler, seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmaya çalıştı.Hayrettin Güneysu

“TOKİ’nin buraya gelmesi biz köylüleri mağdur etti”

Büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirten köy sakinlerinden Hayrettin Güneysu “100 yıla yakındır biz bu köyde yaşamaktayız. Geçimimizi tarım ve hayvancılıkla yapmaktayız. 2015 yılında köyümüzdeki bu arsayı TOKİ’ye tahsis ettiler. TOKİ’nin buraya gelmesi biz köylüleri mağdur etti. 2007 yılında köyümde evimi yaptığımda burada TOKİ diye bir şey yoktu. 2015 yılında köyümüzün içinde olan bu arazi TOKİ’ye devredilmiş. Beni kendi köyümden ve evimden çıkartmak istiyorlar. Devlet yetkilileriyle görüşmek için yaptığımız başvurularda kimseye ulaşamadık.” ifadelerini kullandı.Mevlüt Ceviz

“Lütfen sorunumuzu çözün”

Kendilerini evlerinden çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden bir diğer köy sakinlerinden Mevlüt Ceviz ise şunları söyledi:

“Burası Kuyubaşı köyü, bende köy sakinlerindenim. 2007 yılında doğduğum ve büyüdüğüm köyümde kendime ev yaptım. Yaptığım evin yapı kayıtlarını ödedik. Yetkililer bizim evleri görmelerine rağmen evlerimizin önündeki arazileri TOKİ’ye tahsis ettiler. Şu anda bizi köyümüzden çıkarmaya çalışıyorlar. TOKİ evlerimizi, yuvalarımızı yıkıp başkalarına ev yapacak. Sesimizi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak istiyoruz. Lütfen bu sorunumuzu çözün.”Abdullah Güney

“TOKİ ev yapmak istiyorsa yapsın ama evlerimizin yıkılmasını istemiyoruz”

Bir diğer köy sakini Abdullah Güney “80 yıla yakındır bu köyde ikamet ediyoruz. Köye ilk gelenler 100 metrekare civarında kendilerine evler yaptılar. Çoğu halen borç altındadırlar. Devlet şimdi gelmiş yıllardır kaldığımız evlerimizi yıkıp yerine başkalarına ev yapıp verecekmiş. Bu evler yıkılırsa evi yıkılanlar ömrü boyunca artık kendilerine ev yapamaz, çadırlarda yaşamak zorunda kalacaklar. TOKİ ev yapmak istiyorsa yapsın ama evlerimizin yıkılmasını istemiyoruz.” diye konuştu.Evlerinin yıkılmasını istemediklerini vurgulayan Gülşah Güneysu “Evlerimizi yıkıyorlar. Perişanız ve sokaktayız. Bizler bu köyde doğup büyüdük. Bizler mağduruz. Evlerimizin yıkılmasını istemiyoruz. Evlerimiz yıkılırsa nereye gideceğiz?” diye sordu.

Koçer Ceviz de “Bizler 100 yıldır burada yaşıyoruz. Bizleri evlerimizden çıkarıyorlar, başkalarını da buraya yerleştirmeye çalışıyorlar. Perişan haldeyiz. Ne hakları var?” dedi.

Çiğdem Ceviz

“Çocuklarla dışarıda mı kalacağız?”

Evlerinin yıkılması halinde perişan olacaklarını söyleyen Çiğdem Ceviz “Evimizin yıkılmasını istemiyoruz. Daha önce Cumhurbaşkanımız evlerimiz yıkılmayacak diye bize bir söz vermişti ama şimdi evlerimizi yıkıyorlar. Bütün köylüyü buradan çıkarmak istiyorlar. Bizler nereye gideceğiz? Cumhurbaşkanı sesimizi duysun lütfen. Çocuklarla dışarıda mı kalacağız, nerede kalacağız? İfadelerini kullandı.

Nebahat Gönülaçar

“Bizi kendi evlerimizden mahrum ediyorlar”

Sorunlarını iletecek muhatap bulamadıklarını belirten Nebahat Gönülaçar ise şunları kaydetti:

“100 yıllık köyümüzün yerine TOKİ evlerini kuracaklar. Merkezdeki insanların köylerine dönmeleri için ev yapacaklarını söylüyorlar ama neden bizi kendi evlerimizden mahrum ediyorlar? Bir muhatabımız yok. Sayın Vali bize randevu verdi, görüştük. Yardımcı olacaklarını söylüyorlar ama şu an hiç kimseyi bulamıyoruz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler