Metruk evler mahallenin huzurunu bozuyor

​Batman’da, metruk ve yıkılmaya yüz tutmuş eski evlerin madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

Batman’ın birçok mahallesinde yıkılmaya yüz tutmuş ve sahipleri tarafından kullanılmayan mekânların, uyuşturucu ve fuhuş sektöründe kullanıldığı iddia ediliyor.

Beşevler Mahallesinde Peygamber Camisi yakınında yıkılmaya yüz tutmuş evlerin, madde kullanıcılarının mekanı ve fuhuş yuvası haline geldiği belirtiliyor.

Madde bağımlılarının mekânı haline gelen yerlerin yıkılmasını isteyen Beşevler Mahalle Muhtarı Eyüp Keskin, mahallelerinde bulunan 1301 sokakta bir, 1304 sokakta bir, 1303 sokakta bir ve 1337 sokakta 2 toplamında 5 metruk evin bulunduğunu ve evlerin tehlike saçtığını söyledi.

“Metruk binaların belediye tarafından yıkılması talebinde bulunuyoruz”

Mahallelerinin huzurunu bozan metruk evlerin bir an önce yıkılmasını isteyen Keskin, “Mahalle muhtarı olarak, mahallemizde bulunan metruk binalardan şikâyetçiyiz. Hane sahipleri, evlerine sahip çıkmıyor. Mahallemizde bulunan metruk evlerde hırsızlık, fuhuş ve uyuşturucu satışları yapılıyor. Bu da mahallemize ciddi bir şekilde zarar veriyor. Gerekli idari mercilere ve kolluk kuvvetlerine hem yazılı hem de sözlü olarak bildirdik. Bize dönüş yapılmadı. Metruk binaların belediye tarafından yıkılması talebinde bulunuyoruz.” dedi.

“Kötü sonuçlar ortaya çıktıktan sonra mı müdahale edilecek”

Beşevler Mahalle sakinlerinden Ahmet Zariç, “Mahallemizde bulunan metruk evlerde günün her saatinde hırsızlar, ayyaşlar, kapkaççılar, esrarcıların barınıyor. Mahalle sakinleri olarak çoluk çocuğumuzu bakkala bile gönderemiyoruz. Huzursuzluk olan bir ortama valinin, belediyenin veya kolluk kuvvetlerinin müdahale etmesi gerekmez mi? Burayı yıkmaları gerekmez mi? Mahalleli bunlardan mustariptir. Kötü sonuçlar ortaya çıktıktan sonra mı müdahale edilecek. Biz mahalle sakinleri olarak buraların acilen yıkılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer ilgilenmiyorsa gerekirse ben kendim kepçe getirtir yıktırırım”

Metruk evlerden aşırı derece rahatsız olduklarını aktaran mahalle sakinlerinden Bedri Çoban, “Bu metruk evlerden kim sorumluysa bir an önce müdahale etsin. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Mahalleli çocuklarını Kur’an kursuna gönderemiyor. Biz huzur istiyoruz. Tek isteğimiz yetkililerin bu metruk evleri yıkmasıdır. Yetkililer ilgilenmiyorsa gerekirse ben kendim kepçe getirtir yıktırırım.” şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler