1 Eylül mitingine çağrı

1 Eylül mitingine çağrı

Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek mitinge katışım çağrısında bulundu.

Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak “1 Eylül Dünya Barış Günü” mitingine ilişkin Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Gülistan Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.  Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, Eğitim Sen Şube Başkanı Necati Dadak, SES Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, kayyum ile görevinden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir katıldı. Açıklamada, Yunan Şair Yannis Rittos'un "Barış" şiirinin, "Barış sımsıkı kenetlenmiş elleridir insanların/sıcacık bir ekmektir o, masası üstünde dünyanın/Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir" dizelerinin yer aldığı pankart açıldı.

 'BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ'

 Basın açıklaması öncesi konuşan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, barış isteyenleri 1 Eylül'de alanlara çağırarak, "Bugün AKP ve MHP ittifakı halklara savaşı dayatmıştır. Bugün bu ittifak HDP'ye baskıları sürdürüyor ve milletvekillerini tutukluyor ama bunda başarılı olamıyor. Bugün aynı ittifak İmralı'da büyük bir tecrit uyguluyor. Bu tecrit aynı zamanda tüm Türkiye'ye, barışa uygulanmış bir tecrittir. 1 Eylül'de Diyarbakır'da tecride dur diyerek barışın sesini yükselteceğiz" dedi.

'İNADINA BARIŞ İNADINA ÖZGÜRLÜK’

Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan ise Diyarbakır’daki barış mitingine katılım çağrısında bulunarak, "Farklı milliyetlerden ve mezheplerden halkların birbirine karşı düşman edilmeye çalışıldığı bugünlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü sahiplenmek ve barış mücadelesinin tüm dünya halklarına mal etmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmek için barış ve demokrasi arayışları karşısında şiddeti tek çözüm yolu olarak dayatanlara karşı inadına barış inadına özgürlük talebimizi yükseltmek için içeride ve dışarıda barış mücadelesini devam edeceğiz" diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler