1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs coşkusu

HDP’li Bilgen ‘Bu halk acısının hesabını sandıkta soracak’
 
Batman’daki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen: “Bu halk yaşadığı acısının hesabını sorma konusunda da cesaret ve kararlılığını 24 Haziran’da gösterecektir” dedi.
 
Batman’da 1 Mayıs İşçi, Emekçi ve dayanışma bayramı coşkusu yaşandı.16 Mayıs şehir stadyumunun yanındaki alanda saat 13.00’da gerçekleşen kutlamaya işçiler, sendika temsilcileri,siyasi parti temsilcileri ve halk katıldı.Kürtçe ve Türkçe halaylar eşliğinde kutlanan etkinliklerde HDP parti Meclisi sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli ve  M. Ali Aslan’da yer aldı.
 
‘BİZE BİR ADIM GELME CESARETİ GÖSTERENE BİZ ÜÇ ADIM GELMEYE VARIZ’
 
1 Mayıs kutlamalarının konuğu HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “İçinde bulunduğumuz süreç, içinde bulunduğumuz dönem, bunu tümüyle temelli bitirmenin bir fırsatını önümüze koyuyor. Ülkeyi yönetenler OHAL koşulları olmadan yönetemeyeceklerini OHAL olmadan yönetemedikleri gibi aldıkları baskın seçim kararıyla tescillemiş oldular. Miting yasaklamanın, toplantı yürüyüş yasaklamanın, gazete kapatmanın, gazeteciyi tutuklamanın, keyfiliğini kullanmak bile iktidar ömrünü uzatmaya yetmiyor ve yetmeyecek. Bu koşullar altında yapılacak bir seçime doğru gidiyoruz. Biz biliyoruz ki her şey seçimden ibaret değil. Biz şunu hep söyledik. İstediğiniz kadar yasak getirin. İstediğiniz kadar tutuklayın böylece engelleyebileceğinizi, bitirebileceğinizi sanın. Bu halk yaşadığı acılardan intikam duygusu çıkartmıyor. Ama unutmuyor. Unutmadığı gibi affetmiyor. Hafızası silinmiyor. Yaşadığı acılar ona bir nefret duygusu çıkartmıyor. Ama acısının hesabını sorma konusunda da cesaret ve kararlılık ortaya çıkartıyor. Hem iktidara hem de muhalefet partilerine çok açık çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki bize bir adım gelme cesareti gösterene biz üç adım gelmeye varız. Ama bizi yok sayanı yok saymaya da varız. Bizi görmezlikten geleni, bizi suç örgütü gibi görmeye çalışanı, yasal bir partiyi, demokrasi mücadelesini kriminalize etmeye çalışanları da sandıkta gömebileceğimizi, sandıkta tasfiye edebileceğimizi hep birlikte çok net göstereceğiz.. İktidardan farkı olmayan bir inkarcılık, İktidardan farkı olmayan bir yok sayma, İktidardan farkı olmayan bir ötekileştirmeyle muhalefetin Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey olamaz.” dedi.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler