100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği

100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği

Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
 
7 bölge ve şehirlerimizin yöresel lezzet ve el sanatlarıyla temsil edileceği festivalin ilk gününde dünyaca ünlü şef Ebru Baybara Demir, dev kazanların başına geçerek Yüzyılın Aşını hazırlayacak. Festival süresince her gün farklı bir bölgenin yöresel yemeği ile Batman ve ilçelerine ait yerel lezzetler ziyaretçilere ücretsiz ikram edilecek.
 
Festivaller şehri Batman, büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Ünlü isimlerin yer aldığı dev bir açılışla start alacak Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, 20-26 Kasım tarihleri arasında 7 bölge, 81 ilden Türkiye’nin bütün renklerini Batman’da bir araya getirecek.
 
KARDEŞLİĞİN MERKEZİ BATMAN
 
Batman’ın büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Tarihin başladığı yer olarak da anılan Hasankeyf’ten Mezopotamya’ya uzanan kadim kent Batman, 12 bin yıl boyunca farklı dil, inanç ve etnik kökene sahip çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, farklılıkların birlikte yaşamasına imkan veren kucaklayıcı yapısıyla kardeşlik ve dayanışmanın merkezlerinden biri olmuştur. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız ve Türkiye Yüzyılına ilk adımları attığımız bu dönemde, ‘100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği’ mottosuyla gerçekleşen festivalimizle; Batman’dan Türkiye ve dünyaya güçlü bir kardeşlik ve dayanışma mesajı göndereceğiz” dedi. 
 
AÇILIŞTA ÜÇ ÜNLÜ İSİM
 
Batman Valiliği ve Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışı ünlü televizyoncu Pelin Çift’in sunumuyla gerçekleşecek. Tarihçi Tufan Gündüz’ün de yer alacağı açılışta,‘Gastronominin Nobeli’ olarak değerlendirilen
 
Basque Culinary World Prize 2023 Ödülü’nün sahibi dünyaca ünlü şef Ebru Baybara Demir, farklı şehirlerden getirilen malzemelerle
 
100 Yılın Aşını hazırlamak için dev kazanların başına geçecek. 7 farklı coğrafi bölgeden gelen malzemelerin aynı kazanda pişirilmesiyle hazırlanan 100 Yılın Aşı, vatandaşlara ikram edilecek.
 
HER GÜN ÜCRETSİZ İKRAM
 
Festival süresince Karadeniz hamsisi, Ege lokma tatlısı, Marmara tava ciğeri gibi her gün bir bölgenin gastronomisini yansıtan tatlar ziyaretçilerle ücretsiz paylaşılacak. Kağıt kebabından, sumak şerbeti, cevizli sucuk, danuk ve şam böreğe Batman ve ilçelerine ait lezzetler de ücretsiz ikramlar arasında. Ziyaretçilerin festival alanında Batman sokak lezzetlerinden karpuz çekirdeği, kırmızı biberli nohut, salçalı tandır ekmeği, çiğ köfte ve halka tatlısına ulaşmaları da mümkün.
 
MİNİKLER İÇİN ÇOCUK SOKAĞI
 
Söyleşi, yarışma ve sergi gibi birçok etkinliğin de gerçekleşeceği Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali’nde Batmanlı minikler için de festival alanında bir Çocuk Sokağı oluşturuldu.
 
Masallardan oyun, eğlence ve pamuk şekere birçok sürpriz bu sokakta çocukları bekliyor olacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler