100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı

100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı

“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan  Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye’nin her bölgesinin yöresel lezzetleriyle temsil edildiği festival, her yaştan Batmanlı için şölen havasında geçti. Ziyaretçiler, Şef Ebru Baybara Demir’in hazırladığı Yüzyılın Aşı’nın ikramıyla başlayan festival süresince 7 coğrafi bölgemize ait lezzetleri ücretsiz tatma fırsatı bulurken, Batmanlı minikler de toplam 2.5 milyon liralık hediye çekiyle pamuk şekerden Batman’ın sokak lezzetlerine ve kendileri için açılan Çocuk Sokağında oyun ve eğlenceye doydu.
 
 
20 Kasım’da “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla start alan Batman Gastronomi Festivali, dolu dolu geçen bir haftanın ardından damaklarda Türkiye’nin eşsiz lezzetlerinden oluşan bir tat, gönüllerde Binyılın Kardeşliğini büyütmenin gururunu perçinleyen duygular bırakarak tamamlandı.
 
7 BÖLGENİN TADI AYNI KAZANDA
 
Festivalin açılışında dünyaca ünlü Şef Ebru Baybara Demir, Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden gelen malzemelerle Yüzyılın Aşını hazırladı. Yüzyıl Aşının vatandaşlara dağıtılmasıyla başlayan festival süresince Karadeniz’den hamsi, Ege’den lokma tatlısı, Marmara’dan tava ciğeri gibi 7 coğrafi bölgemizin öne çıkan yemeklerinin yanında Batman ve ilçelerinin kağıt kebabı, sumak şerbeti, cevizli sucuk, danuk ve şam böreği gibi yerel lezzetler ücretsiz ikram edildi.
 
2.5 MİLYON LİRALIK HEDİYE ÇEKİ
 
Festival alanında oluşturulan Çocuk Sokağında masaldan oyuna birçok farklı etkinliğe katılan 50 bin çocuğa pamuk şekerden Batman’ın sokak lezzelerinden karpuz çekirdeği, kırmızı biberli nohut, salçalı tandır ekmeği, çiğ köfte, halka tatlısı vb. alabilmeleri için toplamda 2.5 milyon liralık 50’şer liralık hediye çekleri dağıtıldı. Festivaller şehri Batman’ın 7 bölge, 81 ilden Türkiye’nin bütün renklerini bir araya getirdiği organizasyonda Batmanlı minikler de gönüllerince eğlenme fırsatı ve yerel lezzetleri kendilerine dağıtılan hediye çekleriyle alma fırsatı buldu.
 
1 MİLYONA YAKLAŞAN ZİYARETÇİ
 
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “12 bin yıllık bir tarihe sahip olan kadim kent Batman, büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tarih boyunca farklılıkların birlikte yaşamasına imkan veren kucaklayıcı yapısıyla kardeşlik ve dayanışmanın merkezlerinden olan şehrimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız ve Türkiye Yüzyılına ilk adımları attığımız önemli bir dönemde ‘100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği’ mottosuyla Türkiye ve dünyaya güçlü bir kardeşlik ve dayanışma mesajı göndermeyi başardı. Resmi rakamlara göre, son bir ay içinde şehrimizde gerçekleşen Kitap Fuarını 464 bin 930 kişi, Gastronomi Festivalini ise 343 bin 770 kişi ziyaret etti. İki organizasyonda toplam ziyaretçi sayısı 808 bin 700 oldu. 1 milyon kişiye yaklaşan ziyaretçi sayısıyla şehrimizde gerçekleşen organizasyonları sahiplendikleri için Batman halkına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler