165 BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

165 Bin Adet Fidan toprakla buluştu

Bu yıl “Geleceğe nefes,  cumhuriyete nefes” temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında ilimiz genelinde 165 bin adet fidan toprakla buluştu.
 
Fidan dikimi, Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, ve kurum müdürlerinin katılımıyla Batman Çevre yolu kenarında gerçekleştirildi.
 
YOL GÜZERGAHLARINA AĞAÇ
 
Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan Vali Canalp, “Yol güzergahları boyunca kuşak ağaçlandırma projesini başlatıyoruz. Bu projenin ikinci etabı olarak Batman’a bir taraftan Siirt’ten bağlanan yollar, bir tarafından Kozluk istikametinde bağlanan yollar, Hasankeyf ve Diyarbakır istikametinde bağlanan bütün yollar yol güzergahları boyunca da kuşak ağaçlandırma projesi yapacağız. Batman’a nereden girerseniz girin bu yeşil kuşak içerisinde yolculuk yapmış olacaksınız” diye konuştu.
 
 
30 KM’LİK YOL AĞAÇLANDIRILACAK
 
Projede bir aksaklığın yaşanmaması için Valilik koordinesinde ilgili bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışacaklarını ifade eden Vali Canalp, İlimizin çevre illere bağlantısını sağlayan karayolları kenarında toplam 30 km’lik hat boyunca; Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Orman işletme Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 30 bin adet fidan dikilerek, yeşil bir koridor oluşturulacağını belirtti.  Konuşmanın ardından yüzlerce fidan toprakla buluşturularak, can suyu verildi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler