18 GÜNDE ÜRKÜTEN VAKA ARTIŞI

18 GÜNDE ÜRKÜTEN VAKA ARTIŞI

Batman’da özellikle 1 Haziran’da başlayan normalleşme ile birlikte koronavirüs vakalarında yaşanan artış endişe yaratıyor.
 
Son 18 günlük vaka sayısı, ilk iki aydaki vaka sayısına yaklaştı.
 
"SALGIN GEÇTİ’ YANILGISI"
 
SES Batman Şubesi Başkanı Deniz Topkan, son günlerde Batman’da yaşanan Koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekti. Topkan, sayının artmasında ‘normalleşme süneci’nin etkili olduğunu ve ‘salgın geçti’ yanılgısına düşülmemesi gerektiğini kaydetti. Topkan, “Maalesef son iki haftadaki vaka sayısının, Pandeminin ilk iki ayında ilimizde gözlenen toplam vaka sayısıyla aynı olduğunu belirtebiliriz. 26 Mayıs tarihinde paylaşılan vaka sayısı 534 iken, 26 Mayıs -11 Haziran arası yeni vaka sayısı pozitif 371. Bu sayının şikayet ve tomografi ile tespitli 513 olduğunu ifade edebiliriz. Vakalardaki bu artışın sebebinin 1 Haziran’da başlayan  ‘normalleşme süreci’ olup olmadığı da akıllarda bir soru olarak belirmektedir. Enfekte kişi sayısı, normalleşme sürecine bağlı olarak artarsa vatandaşların psikolojilerinin ve buna bağlı ekonomik dalgalanmaların da öngörülmesi gerekmektedir. Olası vaka artışı ve panik durumlarından daha güçlü ve sağlıklı çıkabilmek için, İl Pandemi Kurulunun daha aktif, daha katılımcı, daha şeffaf, daha güvenilir ve özgün karar ve tedbirler geliştirecek şekilde yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Tüm sağlık emekçilerine 5 güne bir yaygın test yapılmalıdır.
İstihdam şekline bakmadan tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine koruyucu ekipman eksiksiz bir şekilde sağlanmalıdır” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler