18 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI

18 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI

Bebek TUTUMAN, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeprematurite (erken doğum), yenidoğan solunumsal yetmezliği nedeniyle Uz. Dr. Fırat BEĞDE ve Uz. Dr. Kemal DURALI tarafından takip ve tedavi edildiği dönemde yapılan tetkikler ve incelemeler sonucunda ana atar damarlar arasındaki bağlantı damarının açıklığının (Patent Ductus Arteriosus) devam ettiği ve bu nedenle kalp ve solunum yetmezliği tablosunda olduğu tespit edildi. Öncelikle ilaç tedavisi denenmesine karşın sorunun devam etmesi üzerine hasta kalp ve damar cerrahisi kliniği ile görüşülerek ameliyat programınaalındı.

         Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Afşin YAVERİ ameliyat konusunda şunları söyledi; 13.09.2017 tarihinde ameliyathaneye alınarak göğüs sol tarafından girildi ve başarılı bir ameliyat ile iki damar arasındaki köprü damar kapatıldı. Daha sonra gene yeni doğan yoğun bakımında takibe alınan hastamızın diğer sistem sorunları ile mücadele edildi ve 18.10 2017 tarihinde tüm sorunları giderilmiş ve tedavi olmuş bir şekilde annesine teslim edilerek taburcu edildi.

         Özel Batman Dünya Hastanesi Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Tuncer TOKLU bu konuda; “Hastanemiz yeni doğan ve daha ileri yaş tüm kalp ve damar hastalıklarına müdahaleedebilecek deneyimde hekim kadrosu, sağlık çalışanı, donanım ve teknolojik birikimine sahiptir” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler