İHH'DAN

İHH Batman Şubesince yapılan basın açıklamasında Filistin'e gidecek Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun yardım gemilerinin siyasi bir kararla engellendiği belirtildi.

İHH Batman Şubesince yapılan basın açıklamasında  Filistin'e  gıda ve sağlık malzemeleri ile beraber Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun yardım gemilerinin siyasi bir kararla engellendiği belirtildi. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamada:

 "Bilindiği üzere 22 Nisan Pazartesi günü “Özgürlük Filosu”na katılmak, Gazze’deki insanlık dışı ablukayı kırmak ve Gazze’ye insani yardımları ulaştırmak amacıyla gönüllülerimizle yola çıktık.

 
 Özgürlük Filosu Koalisyonu 46 ülkeden yabancı aktivistin desteğiyle hazırlıklarımızı tamamlayıp harekete hazırlanmışken geçen hafta Perşembe öğleden sonra, Özgürlük Filosu Koalisyonu, Guinea-Bissau Uluslararası Gemi Sicili tarafından  Akdeniz Özgürlük filosu Gemimizin denetlenmesi talebiyle iletişime geçildi. Gemimiz zaten gereken tüm denetimleri geçirmiş olduğu için bu son derece olağandışı bir talepti; yine de kabul ettik. Denetçiler perşembe günü geldi. Cuma öğleden sonra, denetleme tamamlanmadan önce, Guinea-Bissau Uluslararası Gemi Sicili (GBISR), açıkça siyasi bir hamle yaparak Özgürlük Filosu Koalisyonu'na Guinea-Bissau bayrağını iki filo gemisinden çektiğini bildirdi. 
 
Bu iptal hakkında bizi bilgilendiren, Guinea-Bissau planlanan Gazze misyonumuza özel olarak atıfta bulundu. Ayrıca, gemilerin varış limanı, potansiyel ek liman ziyaretleri, insani yardımın tahliye limanı ve tahmini varış tarihleri ve saatleri konularında bir dizi olağanüstü bilgi talep etti. Ayrıca, insani yardım taşımacılığını onaylayan resmi bir mektubu ve yükün tam bir manifestosunu talep etti.
 
 
Yine de, bu bayraklandırma otoritesi için son derece olağandışı bir harekettir. Normalde, ulusal bayraklandırma otoriteleri, bayrağını taşıyan gemilerde sadece güvenlik ve ilgili standartlarla ilgilenirken, varış yeri, rota, kargo manifestoları veya belirli bir seyahatin doğasıyla ilgilenmezler. Arabanızı kaydettirdiğinizde yetkililerin nereye gittiğinizi ayrıntılı olarak talep etmemeleri gibi.  
 
Ne yazık ki, Guinea-Bissau da birçok ülke gibi İsrail ve Amerika’nın baskılarına boyun eğmiş ve bayrağını gemilerimizden çekmiş, böylece İsrail'in Gazze'deki Filistinlileri kasıtlı olarak açlıkla, yasadışı ablukayla ve soykırımla suçladığı İsrail'in suçlarına ortak olmuştur. İsrail, Uluslararası İnsancıl Hukuk, BM Güvenlik Konseyi kararları ve Uluslararası Adalet Divanı'nın iki kararına açıkça aykırı olarak, Filistinlilere hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları yardımı vermeyi reddetmek için ne kadar ileri gideceğini dünyaya göstermektedir. ABD, uluslararası hukuku gaspedip İsrail'i her adımda korumak için kendi yasalarını ihlal ediyor. Gazze halkı ve tüm Filistin, en korkunç, hayal edilemez koşullar altında bile kararlılıklarını, insanlık, haysiyet ve umutlarını sürdürme yetenekleriyle inanılmaz bir şekilde güçlüdür. 
 
Şartlar ne olursa olsun Gazze’deki insanlık dışı ablukanın kırılması ve insani yardım koridorunun tam anlamıyla açılması için uluslararası hukukun bize verdiği tüm hakları kullanacağız ve yelken açacağız.  Sefer bizden Zafer Allah’tan!" (Muhyeddin BEYCAN)

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler