İNAL "100 BİN DÖNÜMLÜK ARAZİYİ KORUDUK"

DSİ Şube Müdürü Eşref İNAL “100 Bin dönümlük alan kazandık”

Kurum olarak büyük çaplı çalışmalara imza attıklarını ifade eden DSİ Batman 103. Şube Müdürü Eşref İnal, Batman Çayı ıslahının 3. kısmının ihale edildiğini belirtti. İnal, “İkinci kısım ıslah çalışmalarıyla 100 bin dönümlük araziyi koruduk. Yeni alanlar Batman’ın yeni yeşil alanları ve OSB’lerin bulunduğu alan olacak” dedi. 
 
“BÜYÜK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ”
 
Devlet Su İşleri (DSİ) Batman 103. Şube Müdürü Eşref İnal ve bazı birim müdürleri ile birlikte DSİ konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. Kurumun 2023 çalışmaları ve 2024 yılında yapılması planlanan projelerini anlatan Müdür İnal, 2022 yılında 6 tamamladık, 2023’te de 9 büyük çalışmada önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. İnal şöyle devam etti: “DSİ’nin yaptığı ilk işlemlerden birisi de taşkın korumadır, sadece baraj ve gölet değil. Baraj yapıyoruz, gölet yapıyoruz, içme suyu yapabiliyoruz, ihtiyaca göre kanalları yapıyoruz ama asıl işlerimizden bir tanesi taşkın korumadır. Bölgede DSİ’nin hemen hemen her yerinde büyük veya küçük bir çalışması var. Bizim Batman’da yapmış olduğumuz en büyük yatırım Batman barajıdır. Bunun yanı sıra Batman Çayı ıslah projesi de en büyük önem verdiğimiz projeler arasında.”
 
 
“13 KİLOMETRE ISLAH EDİLDİ”
 
33 Kilometrelik Batman Çayı havzasının yaklaşık 13 kilometresinin ıslah edildiğini belirten Müdür İnal, şöyle devam etti: “Batman Çayı ıslah projesi büyük önem verdiğimiz projelerden. Bir bölümü bilindiği gibi İstiklal Parkı oldu. İkinci kısım çalışmalar da tamamlanmak üzere. Üçüncü kısmın ihalesi de yapıldı. İkinci kısım çalışmalarda 100 bin dönümlük arazi kazandırıldı, buranın bir bölümüne de OSB’ler yapılacak. Burada ayrıca ciddi bir yeşil hat olacak. Kazandırılan alanları en kötü senaryoya göre ıslah ediyoruz. Ayrıca P1 ve P2, milletvekilimizin geçtiğimiz aylarda açılışını yaptığı yer, o pompajların olduğu yer 60 bin dönüm arazi suluyor. Bu seneki sulama olarak hedefimiz, bu 60 bin dönümlük araziyi sol tarafta açmak,  Silvan tarafında da toplam 170-180 bin araziyi sulayacak bir alanımız var. Bunun 60 bin dönümü şuan inşaat halinde, yani bitmiş ve şu anda sulaması yapılıyor. Devamında geri kalan 110 bin dönümlük kısmı da tamamlanmak üzere. Onu da gelecek sene muhtemelen tamamlayıp açmayı düşünüyoruz.”
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler