8 MART KUTLANDI

8 MART KUTLANDI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Batman'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi tarafından düzenlenen mitingle Kültür mahallesindeki kadınlar parkında erbane müzik ve halaylarla coşkulu bir şekilde kutlandı.
 
Yöresel kıyafetlerin ağırlıkta olduğu etkinlik adeta bayram havasında yaşandı. DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, "Biz kadınlar tüm asimilasyon politikalarına rağmen Kürt kadınlar asla ana dillerinden vazgeçmediler. Kürtçe, eğitim dili ve resmi dil olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar bütün kazanımlarını bedel ödeyerek kazandılar. Bugün de alanları doldurdular. Kadınlar asla kazanımların dan vazgeçemeyeceklerdir. Eş başkanlık sistemi tüm dünya kadınlarına, Türkiye kadınlarına bir armağandır. Biz asla eş başkanlık sisteminden vazgeçmeyeceğiz. Asla mücadele alanlarından vazgeçmeyeceğiz ve her koşulda mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
 
“MÜCADELEMİZİ YÜKSELTMELİYİZ”
 
 
Zamanın özgürlük zamanı olduğunu belirten HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, ''Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hepimize kutlu olsun. Zaman özgürlük zamanı, zaman kadının özgürlük zamanıdır. Artık zulüm yeter diyoruz, artık köleliğe son diyoruz. Bizler tüm alanları özgürlük alanlarına çevirelim. 8 Mart biz tüm kadınlara kutlu olsun. Her günümüzün 8 Mart Dünya kadınlar günü olması için mücadelemizi yükseltmeliyiz. Kadınlar birlik, beraberlik içinde, el birliğiyle mücadelelerini daha da güçlü hale getirecekler'' şeklinde konuştu.

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler