​Çalınan arı kovanları bulundu

​Batman Valiliği, Çevrimova köyü sınırları içerisinde meydana gelen arı kovanlarının çalınması olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında 2 kişinin yakalandığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yapılan çalışmalar ile elde edilen istihbarı bilgi neticesinde bahse konu arı kovanlarının daha önceden hırsızlık kaydı bulunan F.Ç. ve N.Z.T. isimli şahıslar tarafından çalındığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, bahse konu kovanların Batman'ın Batı Raman Bölgesinde K.Ç. isimli şahsa ait arazide olduğu, çalınan kovanların tanınmamaları maksadıyla kısmen farklı renklere boyandığı kaydedildi.

Burada farklı noktalardan çalınan arı kovanlarının da olduğu belirtilen açıklamada, "Bahse konu kovanların buradan daha sonra M.Ş. Ç. isimli şahıs tarafından Sason İlçesi Gürgenli Köyü Yuvarlı Mezrasında arıcılık yapan M.Ş.Ç. isimli şahsa satıldığının bilgisi alınmıştır. Dedektif gibi İz süren JASAT ekipleri 30 Ekim 2020 günü Batman Cumhuriyet Savcısından alınan talimat üzerine kovanların bulunduğu iki farklı noktada arama yapmış, yapılan arama neticesinde kovanlar tespit edilmiştir."

Mağdurlar E.Ç.K. ve B.Y. isimli şahıslara teşhis ettirilen kovanların mağdurlara ait kovanlar olduğunun belirlenmesiyle toplam 76 adet arı kovanı sahiplerine teslim edildiği belirtildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler