Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği hasta kabulüne hazır

Batman’ın GAP Mahallesinde yapımına başlanan 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Semt Polikliniği tamamlandı.

1 Kasım Cuma günü hasta kabulüne başlayacak olan semt polikliniği son teknoloji cihazlarla donatıldı. Yoğun hasta yükünü azaltmaya yönelik yapılan semt polikliniği Gap Aile Sağlığı Merkezinin 3’üncü katında hizmet verecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, hasta kabulünün sadece MHRS entegreli olacağını söyledi.

Pamukçu, “Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak ve sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak amacı ile GAP Mahallesinde başlatmış olduğumuz semt polikliniği tamamlanmıştır. 1 Kasım tarihi itibariyle GAP Mahallesi Ömer Muhtar Bulvarı No: 1 adresinde bulunan GAP Aile Sağlığı Merkezinin 3’üncü katında hasta kabulüne başlayacaktır.” dedi.

Polikliniğin günde 400 hasta kapasiteyle hizmet vereceğini aktaran Pamukçu şunları söyledi:

“20 üniteli ve 660 metrekare alanda hizmet verecek olan Semt Polikliniği son teknoloji periapikal (tek diş) ve panoramik (tüm ağız) röntgen cihazlarıyla donatılmıştır. Merkezimizde; kanal tedavisi, tam ve hareketli protezler, bölümlü protezler, sabit protezler, dolgu, detertraj ve küretaj, diş çekimi vb. yani Batman Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde yapılan tüm işlemler yapılabilecektir. Merkezimiz tam olarak faaliyete girdiğinde günde 400 hasta kapasitesinde olacak ve 20 diş hekimi (kasım ayı için 10), 10 hemşire, 2 laborant, 3 röntgen teknisyeni, 2 teknisyen ve 2 idari memur ile hizmet verecektir. Hasta kabulü sadece MHRS üzerinden olacak şubemize vatandaşlar telefonla (alo 182) sıra alacak ve istediği saatte istediği hekime muayene olabilecek. Böylece sıra kuyruğuna girmelerine gerek kalmayacaktır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler