AK PARTİLİ KADINLARDAN 28 ŞUBAT TEPKİSİ

AK PARTİLİ KADINLARDAN 28 ŞUBAT TEPKİSİ

AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy, "28 Şubat, tüm darbe süreçleri gibi demokratik değerlere, millet iradesine, temel hak ve hürriyetlere açık saldırganlık içeren bir girişimdir." diye konuştu.
 
AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy, 28 Şubat'ın yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, demokrasi hayatının en karanlık sayfalarını askeri darbe ve muhtıraların oluşturduğunu söyledi.
 
Cumhuriyet tarihinde 27 Mayıs 1960'ta başlayıp 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine kadar geçen sürecin, millete ve demokrasiye yönelen suikastlar olduğunu ifade eden Aksoy, 28 Şubat'ın da demokrasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçtiğini kaydetti.  28 Şubatçılara en büyük dersi AK Parti'yi iktidara taşıyan milletimiz vermiştir" diyen Başkan Aksoy, "28 Şubat, tüm darbe süreçleri gibi demokratik değerlere, millet iradesine, temel hak ve hürriyetlere açık saldırganlık içeren bir girişimdir. Bu süreç, haysiyetsiz bir milli irade düşmanlığıdır." değerlendirmesinde bulundu.
 
“BAŞÖRTÜSÜ YASAKLAMA ZULMÜ YAŞANDI”
 
Krizin en ağır faturasının kadınlara ve kız çocuklarına çıkarıldığını, başörtüsüne uzanan eller ve ikna odalarında uğradıkları psikolojik şiddet nedeniyle binlerce öğrencinin eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldığını belirten Aksoy, şunları kaydetti: "Yine binlercesi de okuyamayacağını bildiğinden hayalini kurduğu üniversitenin sınavlarına dahi girememiştir. Eğitim hayatı sekteye uğrayan kadınlar, iş hayatından da çekilmek durumunda kalmıştır. Sayısız anne, eş ve kız çocuğu, yakınlarının askerlik yemin törenine katılmaktan bile mahrum bırakılmıştır. Bir takım siyasi mühendislik projeleri ile Türk siyasetini manipüle etmeye çalışan, binlerce hayatta silinmez acı izler bırakan 28 Şubatçılara en büyük dersi 3 Kasım 2002'de yapılan seçimde 'Yeter, söz de karar da milletindir.' diyerek AK Parti'yi iktidara taşıyan milletimiz vermiştir. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve nihayetinde 15 Temmuz'da demokrasi dışı yolları savunanları ve bunlara destek verenleri tarih affetmemiştir, affetmeyecektir. Bu duygularla ülkemizin demokrasisinde büyük yaralar açan 28 Şubat’ı 25. yılında bir kez daha kınıyoruz.
 
Siyasi mühendislik projeleri ile Türk siyasetini manipüle etmeye çalışanlar şunu bilsin ki, Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da, millet iradesinin saygınlığına asla gölge düşürmeyecek ve demokrasimize yapılan her türlü müdahaleye en sert karşılığı aziz milletimizle birlikte vereceğiz " diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler