AK Partili Kadınlardan Hayvanlar Günü Hassasiyeti

AK Partili Kadınlardan Hayvanlar Günü Hassasiyeti

AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanlığı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde, hayvanları unutmadıklarını gösterdi.
 
Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici’nin de katıldığı organizasyonda Batman’ın farklı parklarında bulunan hayvanlara mama ve su verildi.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Batman İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, "Hayvanlara Koruma kanunu 2004 yılında ilk defa bizim iktidarımız döneminde yasalaştırıldı. Hayvanların ticareti, eğitilmesi, hayvanlara müdahaleler, sahiplenilmesi, bakılması ve korunması hakkındaki kanunu çıkartan siyasi partinin fertleri olarak bugün de hayvanlara olan sevgimizi göstermek istedik. Özellikle bu yıl içerisinde ülkemizin çeşitli yerlerinde hayvanlara yönelik yapılan istismar haberleri nedeniyle bugünün daha bir anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi
Kadın Kolları Başkanı Bilici ise hayvanların sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine dikkat çekti. 
Sokak hayvanlarına yönelik farklı projeleri hayata geçireceklerini belirten Bilici, bütün canlıları sevilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Bilici “Sokak hayvanlarına merhamet, sevgi, bakım ve ilgi göstermeliyiz. Ayrıca tatil dönemlerinde alınan hayvanların kış mevsiminde sokağa terk edilmesi de son derece üzücü ve yanlış. Sokakta yaşayan canlarımızın sahiplenilmesi konusunda da hassasiyetin artması gerekiyor” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler