AKÜLÜ SANDALYE ŞARJ İSTASYONLARI KURULDU

BELEDIYE 6 NOKTAYA AKÜLÜ SANDALYE ŞARJ ISTASYONU KURDU

“Engelsiz Kent Batman ” olma yolunda Türkiye genelinde örnek projeleri hayata geçiren Batman Belediyesi, akülü sandalye kullanıcılarının şarj sorununu çözmek için ilin 6 bölgesine akülü sandalye şarj istasyonları kurdu.
 
Batman Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini arttırarak sürdürüyor. Kentin Cumhuriyet Meydanı ,Atatürk Parkı ,Batman Park ve Gülistan Caddesi olmak üzere 6 bölgeye kurulan şarj istasyonunda engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyelerini kolaylıkla şarj edebilecekler. Geçen ayda Batman valisi Hulusi Şahin i ziyaretimizde sorunu dile getirmemizin  ardından , hemen ilgili birim amiri zabıta mudürü Muharrem Kara’yı arayan valimiz şarj istasyonlarının hemen kurulması için talimat verdi . Batman valimizin talimatı üzerine kısa  bir zamanda getirip engelli bireylerin hizmetine sunuldu.
 Engelli bireylerin akülü araçlarını şarj etmelerine yardımcı olan Zabıta Müdürü Muharem Kara , “Bizim için önemli olan engelli vatandaşlarımızın hayatla barışık, mutlu yaşamaları. Engelli vatandaşlarımız evlerinden çıktığı zaman tekrar eve dönebilme gibi bir endişesi olmayacak. “Dedi 
 Şarj istasyonları hakkında bilgi veren Batman Belediye Zabıta Müdürü Muharrem Kara , “Engelli vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, yaşadıkları şarj probleminin çözümü noktasında 6 noktaya olmak üzere 6 adet Akülü Sandalye Şarj İstasyonu yerleştirdik. Bu sayede engelli vatandaşlarımız şehrin ana halterlerde  şarj problemi yaşamadan kesintisiz ulaşım sağlayabilecekler.” dedi. 
 
 “ARTIK YOLDA KALMAK SÖZ KONUSU DEĞİL” 
 
Sürekli akülü araç kullanan engelliler için en büyük sıkıntının aracın aküsünün bitmesi olduğunu vurgulayan engelli vatandaşlardan Abdulselam  AKIL , akü şarj istasyonları ile artık yolda kalma gibi bir sorunun olmayacağını belirterek, “Belediye Başkanı Vekili Hulusi Şahin’e teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
“ÇOK GÜZEL BİR İMKÂN”
 
 Başka bir vatandaş ise, ”Bizler için çok güzel bir imkan. Evden çıktığımız zaman şarjımız bitecek diye endişe ediyorduk. Belediyenin bu hizmeti engelliler için yaptığı hizmetlerin taçlandırılması oldu. Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler