Alimler teravih namazının camilerde kılınmasını istiyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kalırken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, salgın gerekçesiyle Ramazan'da teravih namazlarının camilerde değil evlerde kılınacağını açıkladı.

Karara tepki gösteren İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, teravih namazlarının camilerde kılınmaması kararını yanlış bulduklarını söyledi.

Hayatın her aşamasında yaşam normal şartlarda devam ederken Covid-19 kurallarının en iyi uygulandığı mekanların camiler olmasına rağmen teravihlerin engellenmesinin doğru olmadığını belirtti.

Özellikle toplumun en çok maneviyata ihtiyacı olduğu bir dönemde, Ramazan ayında camilerde ibadetlerin ve teravihlerin yapılmasına izin verilmemesinin anlaşılır bir durum olmadığını vurgulayan Kılıçarslan, Diyanet İşleri Başkanlığına çağrıda bulundu.

“Bu ayda yapılan ibadetlerin hayrı çok daha fazladır”

Ramazan ayındaki ibadetlerin önemine değinen Kılıçarslan, “Ramazan ayında oruç tutmak İslam’ın şartlarından biridir. Bu ayda Kur’an-ı Kerim nazil olmuştur. Bu ayda yapılan ibadetlerin hayrı çok daha fazladır. Allah bu ayda Müslümanların oruç tutmasını istiyor. Ramazan ayında gündüzleri oruç tutulur, geceleri de ibadetle geçirilir. Peygamberimiz, Ramazan ayında kim geceleri ibadetle, teravih namazlarıyla geçirirse Allah’ın onların günahlarını affettiğini, yeniden günahsız bir şekilde doğduğunu müjdelemiştir.” dedi.

“İslam’a düşmanlık edenlere kesinlikle taviz vermemek gerekir”

Teravih namazının camilerde kılınmasını engellemeye çalışanlara sert tepki gösteren Kılıçarslan, şöyle devam etti:

“Hazreti Ömer, Hazreti Osman ve Hazreti Ali zamanında teravih namazları cemaatle kılınmıştır. Ama Allah düşmanları, solcular tepki gösterdi diye Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde teravih namazlarının kılınmasına izin vermemesi İslam’da taviz vermek anlamına geliyor. Allah’a, Peygambere, İslam’a düşmanlık edenlere kesinlikle taviz vermemek gerekir. Bakıyoruz ki otobüsler dolu, kahvehaneler dolu. Buralarda tehlike yoksa camilerde hiç yoktur. Zaten herkes tedbirini alarak camilere geliyor.”

“Camilerde teravih namazının serbest olmasını istiyoruz”

Covid-19 kurallarının en iyi uygulandığı mekanların camiler olduğuna dikkat çeken Kılıçarslan, “İnsanları Allah’tan, Peygamberden, Kur’an’dan, ibadetten uzaklaştırmak isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı teravihleri yasaklama tavizine gitmesi büyük bir yanlış olur. Bizler İTTİHADUL ULEMA olarak bu işe karşıyız. Camilerde teravih namazının serbest olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Camilerde hiçbir zaman hastalık yayılmaz”

Camilerde hiçbir tehlikenin olmadığına işaret eden Kılıçarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tehlike fuhşun olduğu yerlerdedir. Covid-19 tehlikesi çarşı-pazarlarda, otobüslerde, uçaklarda var, buralarda insanlar bir aradalar. Camilerde hiçbir zaman hastalık yayılmaz. Diyanet İşleri Başkanlığından ricamız camilerde teravih namazının kılınmasıdır. Müslümanlar itaatkârdır. Diyanet İşleri Başkanlığının söylediği kurallara uymaktadırlar. Tüm hastalıklar dinsizlerden çoğalmaktadır. Müslümanlar temizdirler. Peygamberimiz, bir kavimde zina çoğalırsa ölümlerin de çoğalacağını söylüyor. Zina ve fuhuş yayıldığı için bu hastalık dünyaya musallat olmuştur. Musibetler insanların elleriyle olmaktadır. Tövbeyle ancak musibetler kalkar. İnsanlar tövbe edip Allah’a yönelmedikleri müddetçe bu musibet ortadan kalkmaz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler