ALTYAPIYA KÖKLÜ ÇÖZÜM

ALTYAPIYA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Batman Belediyesi her geçen gün gelişen ve büyüyen Batman’ın altyapı sorunlarına çözüm amacıyla programına aldığı bir projeyi daha hayata geçirdi.
 
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in ‘Mahalle Buluşmaları’ etkinliğinde vatandaşların dile getirdiği yağmur suyu ve atıksu sorununa köklü çözüm bulundu. Belediye BASKİ ekipleri, alınan talimatın ardından kolları sıvayarak göreve başlarken, iki haftalık kısa bir zaman dilimi içerisinde çalışmaların yüzde 45’ini tamamladı.
 
ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI SORUNU TAMAMIYLA ÇÖZÜLECEK
 
Batman Belediyesi, Gültepe Mahallesi’ne bin 400 metre uzunluğunda 1000’lik Yağmur Suyu Hattı Projesi ile bin 580 metre uzunluğunda 800’lük Kanalizasyon Hattı Projesi’ni 23 Şubat 2022 tarih itibariyle hayata geçirdi. Daha önce 200’lük olan borular 800’lük ve 1000’lik borularla değiştirilerek mevcut altyapıya göre 25 kat daha fazla atıksu ve yağmur suyu deşarj edilecek. Böylelikle Gültepe, Tilmerç ve Çamlıtepe mahallelerindeki altyapı sorunu tamamıyla çözüme kavuşturulmuş olacak. Gültepe Mahallesi Yeniçağ Caddesi’nden yolun karşı tarafı olan Ömer Hayyam Caddesi ile birleşecek çalışmalarda, lokal yerlerde zaman zaman meydana gelen yağmur suyu ve atıksu aksaklıklarının da önüne geçilmiş olacak.
 
YAĞMUR SONRASI SU BİRİKİNTİSİ SON BULACAK 
 
Petrol City AVM önünden başlayan Gültepe Mahallesi Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Yenileme Projesi, Demokrasi Bulvarı’nın altından geçerek Ömer Hayyam Caddesi ile bütünleşecek. Mahallede yağmur sonrası oluşabilecek su birikintileri de yapılan altyapı projesi ile son bulurken, yağmur sularının deşarjı ise Batman Çayı’na olacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler