ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ BU PROGRAMLA ANLATILDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da 1-7 Ekim tarihleri arasında Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi’ne dikkat çekmek amacıyla Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde tertip edilen programda anne ve anne adayları bir araya geldi.
 
ÇEKÜS (Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) birim sorumlusu Nuray Sarı ve Bebek Dostu İl Koordinatörü Arzu Eren’in konuşmacı olarak katıldığı program sohbet havasında geçti.
 
Zaman zaman gelen soruların da yanıtlandığı programda; Müzisyen Mustafa Sevim, Burak Eren ve Arzu Eren; vatandaşların dilinde pelesenk olan ezgileri söylerken salona gelen vatandaşlar da şarkılara eşlik etti.
 
Anne sütünün önemine değinen ÇEKÜS Birim Sorumlusu Nuray Sarı: “Sağlık Bakanlığı, farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl fuşya rengini tercih etti. Anne sütüne eşdeğer herhangi bir gıda veya mama yoktur. Bir bebek en az 2 yaşına kadar anne sütüne devam etmelidir. Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen anne sütü, bebeğin gelecekteki sağlığı üzerinde de oldukça güçlü etkilere sahiptir. Konuyla alakalı anne ve anne adaylarımızı Sağlıklı Yaşam Merkezlerimize bekliyoruz” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler