ARICILARA ŞEKER DAĞITILDI

ARICILARA ŞEKER DAĞITILDI

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne atanan Mehmet Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve akabinde arıcılara dağıtılacak kristal toz şeker için düzenlenen törene katıldı. İl Tarım Orman Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde düzenlenen törene; Vali Şahin’in yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin AYDİŞ, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.
 
1 MİLYON 162 BİN TL’LİK ŞEKER VERİLDİ
 
Arıcılara seslenen Vali Şahin “Bakanlığımızın destekleme programı çerçevesinde arı yetiştiricilerimize toplam değeri 1 milyon 162 bin Türk lirası değerindeki bu şekerleri sizlere destek mahiyetinde dağıtıyoruz. Hem bakanlık bütçesinden hem de İl Özel İdaresi bütçesinden çiftçimizi desteklemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta çiftçilerimize fide desteğinde bulunacağız. Akabinde sera naylonu desteğimiz olacak. Kaynaklarımızın elverdiği ölçüde çiftçimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Sason bölgesinin bal’ı son derece kaliteli ve piyasada aranan bir bal çeşidi. Çiftçilerimiz yaptıkları her işte olduğu gibi bal yetiştirirken de yaptıkları işi doğru ve hijyenik bir şekilde yapmaya özen gösteriyorlar, göstermek zorundalar. Neticede insan sağlığını doğrudan etkileyen bir iş yapıyorsunuz. Yaptığımız işi de sağlığa uygun ve kaliteli bir şekilde yapmalıyız. Hem marka değerimiz artar ve hem de fiyatı yükselir. 
Çiftçilerimize verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere, İl Genel Meclisi başkan ve üyelerine, İl Özel İdare Genel Sekreterine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Çiftçi gülerse bütün ülke güler. Biz buna inanıyoruz.  Çiftçilerimiz uygun koordinasyonla sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı besleyebilecek kadar ürün üretebilecek kapasiteye sahiptir. Türkiye, bu kadar verimli, mümbit ve güzel bir ülke. Yeter ki, bilimsel yöntemlerle iyi tarım yapalım” diye konuştu.  Konuşmaların ardından 424 arı yetiştiricisine kristal toz şeker dağıtımı gerçekleştirildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler