ASKON 8. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Batman'da Yapıldı

ASKON 8. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Batman'da Yapıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Kristal Park tesislerinde düzenlenen toplantıya Batman Valisi Hulusi Şahin, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve ASKON üyesi olan çok sayıda iş adamı katıldı.
 
ASKON Batman şubesi Başkanı Selman Nasıroğlu'nun selamlama konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Vali Şahin, TPAO ve Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ) gibi önemli kuruluşların Batman'da başlattığı sanayileşme hamlesi sayesinde burada birçok Anadolu Aslanın oluşturduğunu belirterek, “Üretmekten başka şansı olmayan bir milletiz. Çalışkan, üretken, sabırlı ve mücadeleci Anadolu insanı ile birlikte bizler bu günlere geldik. Çalışacağız ve üreteceğiz. Cumhuriyet kurulduğu zaman 290 tane işletme vardı ve bu işletmelerin 250 tanesi yabancılarındı.  O dönemde kişi başına düşen milli gelirimiz 45 dolar iken, bugün ise kişi başına düşen milli gelirimiz 10 bin dolara ulaştı. Bizler bunu çalışarak ve üreterek başardık. Batman, yatırım ve üretim kültürü sayesinde, Türkiye'nin kalkınmasında ve büyümesinde her zaman önemli bir yere sahip. Organize Sanayi Bölgesi’nde yüzde yüz doluluk oranımız var. Batman’ın ve Ülkemizin geleceği parlaktır" dedi.
 
Konuşmaların ardından ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'ın Türkiye'nin ekonomik verilerine ilişkin yaptığı sunumla toplantı sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler