ASKON "TEKSTİL EKMEK TEKNESİ GİBİ"

ASKON, Sektörel buluşmalar kapsamında Batman’ın lokomotifi konumunda bulunan tekstil sektörünü masaya yatırdı.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON ) Batman Şubesi, sektörel buluşmalar kapsamında Batman’ın lokomotifi konumunda bulunan tekstil sektörünü masaya yatırdı.
 
Batman’da 32 bin insanın ekmek kapısı olan büyük ve küçük ölçekli tekstil sektörünün sorunları, talepleri ve ileriye dönük çalışmalar hakkında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.
ASKON’un ev sahipliğinde yapılan toplantıya İŞKUR Müdürü Besim Eviz, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve ASKON üyesi iş insanları geniş bir katılım sağladı.
 
ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, “Batman’ın lokomotif iş alanı olan tekstil sektöründe bugün 32 bin vatandaşımız çalışıyor. Bu sayı dolaylı olarak ilimizde tam 150 bin kişinin direkt olarak tekstilden ekmek yediğini gösteriyor. Bu yüzden tekstil sektörünü çok önemsiyoruz. Diğer sektörler de bizler için önemli ama ortada olan sayısal verilerin de gösterdiği gibi tekstil, Batman’ın adeta ekmek teknesi gibidir.
Ancak bilindiği üzere pandemi süreci ve döviz kurlarındaki yükselmeden dolayı sektör ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. İstişareler sonucunda, sorunları, talepleri ve gelecekte atılması gereken adımları bir rapor haline getirip, raporu genel merkezimize ve genel merkezimiz üzerinden de ilgili makamlara sunacağız” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler