Avukata saldırı kınandı

Avukata saldırı kınandı

Batman Barosu Başkanlığı bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalan avukatla ilgili baro başkanlığı binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya baro başkanı Hamit Çakan ve avukatlar cübbelerini giyerek saldırıyı kınadı.
 
Baro başkanı Çakan yaptığı açıklamada: “28 Mayıs 2019 Salı günü Baromuza kayıtlı bir meslektaşımız, Müvekkili ile ilgili iş ve işlemleri yapmak üzere banka şubesi içerisinde iken kendisine engel olmaya çalışan 3 şahsın önce sözlü ardından fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve azmettirenleri şiddetle kınıyoruz. Avukatlık Kanunu Madde 57’de yer alan “Görev Sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır” hükmü gereğince Avukatlara yapılan saldırılar, Hakimlere yapılmış olarak kabul edilmesi ile soruşturma/kovuşturmanın bu hali ile yürütülmesi gerekmektedir. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Avukatlık Kanunu Madde 57 hükmü tam manası ile uygulanarak eylemi gerçekleştiren iki kişi tutuklanmış bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.
29 Mayıs 2019 Çarşamba günü ise Yalova Barosuna kayıtlı bir meslektaşımız, yürüttüğü müdafilik görevi nedeni ile ücretini istemesi nedeni ile müvekkili ve yakınları tarafından tehdit edilerek darp edilmiştir.
Daha önceki tarihlerde de Baromuza kayıtlı bir meslektaşımız boşanma davası sonrasında fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır. Yine diğer barolara kayıtlı meslektaşlara fiziki ve sözlü saldırılar yaşandığı hepimizin malumudur.
Batman Barosu olarak öncelikle belirtmek isteriz ki; hiçbir mensubumuzu bu tür mafyavari yöntemler kullanan şahıs ve çevrelere karşı asla savunmasız bırakmayacağız, gelmesi muhtemel saldırılara karşı da mücadelemizi, hukuk düzeniyle bağdaşır yol ve yöntemler çerçevesinde, sonuna kadar vereceğiz.
Avukatlık mesleği, yargının üç kurucu unsurundan olan savunmayı temsil eder. Bu bağlamda bilinmelidir ki Avukata yapılan saldırı, bağımsız yargıya yapılmıştır. Avukatı darp etmeye yönelik her eylem, adaleti tam kalbinden yaralamaktadır.
Toplum nezdinde Avukatı, temsil ettiği taraf ile özdeşleştirmeye yönelik bir anlayış hakimdir. Ancak sıklıkla dile getirmek zorunda kalıyoruz ki biz Avukatlar, takip ettiğimiz dosyaların tarafı değiliz. Maddi gerçekliğin ortaya çıkması ve adaletin tecelli etmesi için gece-gündüz demeden çalışan hukuk emekçileriyiz.
Son yıllarda üzülerek müşahede ediyoruz ki Avukatlara yönelik saldırılar günden güne artarak devam etmektedir. Biz Batman Barosu Avukatları olarak bu saldırıları meşrulaştırmayacağımızı, olağanlaştırmayacağımızı ve hukuk çerçevesinde karşılıksız bırakmayacağımızı gür bir sesle dile getiriyoruz.
Avukat’a kalkan eller bilsin ki; gün gelecek, Avukat’a muhtaç hale gelecektir. İşte o zaman geldiğinde, savunma hakkının kutsallığına inanan biz Avukatlar, bize kalkan ellerin hakkını ve hukukunu korumak için de mücadele yürüteceğiz.
Biz Batman Barosu Avukatları olarak şiddetten, tehditten, kavgadan uzak özgür bir şekilde mesleğimizi icra etmek istiyoruz. Biliyoruz ki Avukat bağımsız olursa yargı da bağımsız olur, özgür olur. Ancak savunmanın dokunulmaz, bağımsız ve özgür olduğu bir ülkede hukuk güvenliğinin olduğunu söylenebilir.
Meslektaşlarımıza yapılan çirkin saldırıyı bir kez daha kınıyor, Mesleğimize karşı yapılan bu tür saldırıların bizleri yıldırmayacağını, sindirmeyeceğini ve korkutmayacağını önemle vurguluyoruz.
Batman Barosu olarak bu menfur olaylar ile ilgili başlatılan adli süreçlerin takipçisi olacağımızı, bir daha böyle olaylar yaşanmaması için gerekli bütün çabayı göstereceğimizi Kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler