BAĞBOZUMU MORAL BOZUMU

Gercüş ve civar köylerinde bağbozumu devam ediyor.

Her yıl sonbaharda başlayan bağbozumunu sabırsızlıkla bekleyen köylüler, bu yıl elden edilen mahsulden memnun kalmadıklarını belirttiler.

ÜZÜMDE KÜLLENME VERİMİ DÜŞÜRDÜ

Bu yıl üzümde verimliliğin düşük olduğunu belirten Acipli Hacı Halil Kaplan : Bu sene üzümden beklediğimiz verimi alamadık. Üzümlere bir hastalık musallat oldu. Xweli diye bildiğimiz küllenme hastalığı nedeniyle üzümde kalite düşüklüğü ile birlikte , hastalık sebebiyle büyük oranda üzüm salkımlarının dalında kuruması nedeniyle verimde büyük bir düşüklük yaşandı. Bu hastalık tüm bölge köylerinde görüldü Bu hastalıktan tüm köylüler muzdariptir.dedi.

Üzüm üreticisi çiftçilerin büyük umutla beklediği bağbozumu, moral bozukluğuna dönüştü. Birkaç yılda bir böyle bir hastalıkla karşılaşmanın normal olduğunu , buna da şükürler olsun diyen köylüler, seneye İnşallah daha iyi verim alırız dediler.

PEKMEZ VE ÜZÜM ÖZÜ FIYATLARI

Topladıkları üzümlerden pekmez ,pestil ve cevizli sucuk yaptıklarını ifade eden Kaplan , Üzüm özünden yapılan pekmezi satmak isteyenler kilosunu 15 liradan satıyorlar . Kimisi de sıktıkları üzümlerden elde edilen üzüm özünü işlem yapmadan satıyor. Üzüm özünün tenekesi de 60-70 liradan satılıyor. Haber Merkezi

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler