"Bağışlanan 1 ünite kan ile 3 kişinin hayatını kurtarma şansımız var"

Kızılay Kan Alma Birimince yürütülen "Güvenli kan temini" projesi kapsamında Kızılay TIR'ı, Batman'ın Kozluk ilçesinde vatandaşlardan kan alma işlemine devam ediyor.

Kızılay Batman Kan Alma Birimi tarafından, Kozluk Üçyol mevkiinde konuşlandırılan kan bağışı TIR'ı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 3 ayda bir Kozluk'a gelen Kızılay kan alma TIR'ı, memleketin her yerini gezerek hayat kurtarmaya devam ediyor.

Bağışlanan bir ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtarabileceğini söyleyen Kızılay Kan Alma Birimi yetkilileri, Batman'da temin edilen kanın ihtiyacı karşılayamadığını belirterek, vatandaşları kan verme noktasında daha da duyarlı olmaya davet ettiler.

Batman Kızılay Kan Alma Birimi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, ilçede kan verme oranında bir artış yaşandığını ve bu artışın temelinde de resmî kurumların verdikleri destekten kaynaklandığını belirtiyorlar.

Eskiye nazaran kan veren vatandaşların arttığını ve bunun kendilerini memnun ettiğini söyleyen yetkililer, "Kozluk'ta geçmişe göre kan bağış oranında güzel bir artış yaşanıyor. Tabi bu artışın yaşanmasında resmî kurumlarımızın bünyelerinde çalışan bireylere kan verme noktasındaki hassasiyetlerinden ve teşvikinden kaynaklanıyor. Kurumlar, kan alma için geldiğimiz vakit bilgilendirmede bulunuyorlar." dedi.

Kan vermenin sağlık açısından önemine değinen yetkililer, "Bağışlanan bir ünite kan ile 3 kişinin hayatını kurtarma şansımız var. Bir ünite kanı laboratuvar ortamında trombosit, eritrosit ile plazma denen bileşenlerine ayırarak hastanın ihtiyacına göre gerekli birimlere gönderiyoruz. Erkekler 3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabilirler. Kan bağışı başkalarının hayatını kurtardığı gibi kan verenin de kanını temizlemesine sebep olarak sağlık açısından büyük bir fayda sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kirli kan vücut dışına atılmış olur." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler