BAKAN KURUM'LA TELEKONFERANSLI GÖRÜŞME

BAKAN KURUM'LA TELEKONFERANSLI GÖRÜŞME

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Hulusi Şahin, İl Başkanı Akif Gür ve belediye başkanları, telekonferans üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a kentin çözüm bekleyen sorunlarını aktardı.
 
Başkan Gür, Telekonferans Yoluyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum   İle görüştü. 
 
 
AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile video konferans aracılığıyla görüştü.
 
 
Başkan Gür, düzenlenen toplantıda Batman merkez ve ilçelerde ki sorun ve talepleri Bakan Kurum’a ileterek  destek istedi.
 
Yapılan toplantı sonrası açıklamada bulunan Başkan Gür, şu ifadeleri kullandı.
 
‘’Sayın Bakanımızla video konferansla bir araya geldik. Batman merkez ve 5 ilçemizin sorunlarını masaya yatırdık.  Özellikle de yıllardır Batman’ın kanayan yarası olan İluh deresi üzerinde durduk. Bakanımız desteklerini göstereceklerini ifade ettiler.
Diğer taraftan da toptancılar sitesini masaya yatırdık. Geçmişte toptancılar sitesinde yaşanan patlamadan sonra bir gelişme yaşanmıyor. İmar da verilmiyor.  Orayı bir kent meydanına dönüştürme, bir park alanına dönüştürme ve orada yaşayan vatandaşlarımızı hem mesken hem de iş yeri sahiplerini başka bir yere hak sahipliği anlamında bir kentsel dönüşüme tabi tutulup başka yere taşınmasını talep ettik.
Bakanımız bu iki husus üzerinde baya durdu.
 
Bunun yanında Batman Çayı ıslahı projemiz var. Bu çayın etrafına olacak yeşil alanın ikinci bir millet bahçesi olarak dönüştürülmesini istedik. Bu isteğimiz de kabul gördü.
 
Batman merkezde Esentepe’de bir cami külliyesi inşaatı var. Onun dışında kalan kısmın yeşil alan olarak yine millet bahçesi olarak dönüştürülmesini talep ettik. Bununla ilgili yol alacağımızı gördük.
 
Diğer taraftan Sason, Gercüş, Hasankeyf, Balpınar ve Yücebağ belediye başkanlarımız da kendi ilçelerindeki sorunları da ilettiler. Bu toplantının düzenlenmesini sağlayan ve İlimizin sorunlarına ilgi ile yaklaşan ve çözümler üreten Sayın Bakanımıza Şükranlarımızı sunuyoruz.’’ 
 
Yapılan toplantıya AK Parti  Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman Valisi Hulusi Şahin de katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler