Umut Kervanı Kurban Bayramı’nda 25 bin aileye ulaştı

Umut Kervanı Yardım Platformu, Kurban Bayramı’nda 25 bin aileye et ulaştırdığını açıkladı.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Batman genelinde 705 okulda 7 bin 843 öğretmen ile 167 bin 333 öğrenci ders başı yaptı.

Okula yeni başlayan yaklaşık 13 bin öğrenci de velileriyle birlikte ilk günün heyecanını atlatmaya çalıştı. Asılan listeleri kontrol eden veliler, çocuklarının sınıflarını götürerek bir süre onlarla birlikte oturdu.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla kırtasiye sezonu da başladı. Okullardan gerekli malzeme listesini alan öğrenciler, velileriyle kırtasiyelerin yolunu tuttular.

Tatilin bitmesiyle yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını söyleyen 6'ncı sınıf öğrencilerden Mustafa Akın, “Okula geldik, sınıflarımızı öğrendik. Bugün kitaplarımız verilecek, yarın derslerimize başlayacağız. Okula gelip hocalarımızla ve yeni arkadaşlarımızla tanıştık. Okuldan ders programını da aldık. Yarın itibarıyla derslerimize başlayacağız.” dedi.

Okula yeni başlayan çocuğuyla birlikte gelen Ali İhsan Mirzaoğlu, “Bugün okulların açılmasıyla veli olarak çocuğumuzu okula getirdik. Kayıt yerini tespit ettik. Sınıfını öğrendik. Çocuğumuzun kitap ve defterleri alacağız. Çocuğumuz ilk defa okula geleceği için bizlerde heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

İlk defa okula başlayacağını söyleyen birinci sınıf öğrencisi Veysel Yusuf Mirzaoğlu ise şunları söyledi: “Okullar bugün açıldı, ben okula geldim. Birinci sınıfa başladım. Babamla beraber okula geldik. Okulumuzdan kitaplarımızı alacağız okulu ve sınıfımı da öğrendim.”

“Taklit ürünler çocukların sağlığı için zararlıdır”

Kırtasiyeciler ise kırtasiye sezonunun başlamasıyla işlerinin de başladığını belirttiler. Kırtasiyecilerden Sinan İren, “Kırtasiye sezonu başladı. Bugün okulların ilk açılış günüdür.  Henüz öğrenciler okullarına ne lazım ve ihtiyaçları nedir bilmiyorlar. Öğrenciler okullardan ihtiyaç listelerini alıp velileriyle beraber alışverişe gelecekler. İşler henüz tamamıyla açılmadı. Bu hafta içinde işlerin açılacağını umut diyoruz. Gecen seneye göre ürünler daha ucuzdur. Fiyatlar uygun, mümkün mertebe indirimli fiyatlarla satıyoruz. Velilere tavsiyemiz kaliteli ürün alsınlar. Taklit ürünlerden kaçınsınlar. Taklit ürünler çocukların sağlığı için zararlıdır.” uyarısında bulundu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler