BAŞARAN, Geçici Askeri Bölgeleri Sordu

Batman Milletvekili Ayşe ACAR BAŞARAN, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR'a 'Geçici Askeri Bölgeleri' Sordu

HDP Batman Milletvekili Ayşe ACAR BAŞARAN  ; Batman’ın Sason, Kozluk ve Hasankeyf ilçe kırsalında kalan 32 alan 2017 yılında‘geçici askeri bölge’ olarak ilan edilmiştir. Bu bölgede hayvanlarını otlatan ve tarım ile uğraşan vatandaşların alana girişine izin verilmediğinden, bölgede yaşayan halk ekonomik olarak mağdur olmakta ve dolaylı olarak göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek . Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR'a şu soruları sordu ; 

1-      Batman’ın Sason, Kozluk ve Hasankeyf ilçe kırsalında, 2017 yılında ‘geçici askeri bölge’ olarak ilan edilen 32 alan ne zaman halkın giriş-çıkışına açılacaktır?

2-      ‘Geçici askeri bölge’ olarak ilan edilen 32 alanda tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşların mağduriyetini gidermek için ne tür çalışmalar yürütmektesiniz?

3-      Türkiye genelinde ‘geçici askeri bölge’ olarak ilan edilen kaç alan bulunmaktadır? Bu bölgelerin kaçında tarım ve hayvancılık temel geçim kaynağıdır? Bu durumdan ekonomik olarak etkilenen kişi sayısı nedir?

4-      Ülke genelinde, belli alanların ‘geçici askeri bölge’ olarak ilan edilmesi nedeniyle göç eden vatandaş sayısı nedir? Bu sayının bölgelere göre dağılımı nedir?

5-      ‘Geçici askeri bölge’ilanları nedeniyle, göç etmek durumunda kalan ve ekonomik olarak mağdur olan vatandaşlara dair Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır? Yok ise başlatacak mısınız?

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler