Başkan Vekili AKSOY, Engelsiz Yaşam Destekçisi

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılarak, Engelsiz Yaşam mücadelesine destek verdi.

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, "ENGELSİZ BATMAN sloganıyla başlatılan farkındalık ve toplumsal duyarlılığa dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Batman Valisi Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Dernek temsilcileri ile engelli ve ailelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluğun katılım sağladığı yürüyüşün ardından program, öğretmenevi bahçesinde devam etti.

 

Engelli - down sendromlu öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisinin ardından Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisine geçildi. Öğretmenevindeki program, masa tenisi Türkiye üçüncüsü Besna SOYSAL ile Vali DENİZ arasında gerçekleşen tenis maçı ile son buldu. Engelliler haftası kapsamında 11 Mayıs Perşembe günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda bilgi yarışması, 12 Mayıs Cuma günü ise Tarım İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çiftçi eğitim alanına gezi düzenlenecek. 13-14 Mayıs tarihlerinde ise Batman Park AVM'de engelli öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalar sergilenecek.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler