Başlarını sokabilecek bir ev istiyorlar

Batman’da eşiyle birlikte engelli ve çalışamayan damadının yanında kalmak zorunda kalan 90 yaşındaki adam, yetkililerden içinde yaşayabilecekleri bir ev istiyor.

Derme çatma evi yıkıldığından ötürü eşiyle beraber engelli ve çalışamayan damadının yanında kalan 90 yaşındaki Zeki Normal, yetkililerden içinde yaşayabilecekleri bir ev istiyor.

Bahçelievler Mahallesi, 1632 Sokakta yaşayan 90 yaşındaki Zeki Normal adlı yaşlı adam kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Zeki dede ve eşi, derme çatma evleri yıkıldığı için kızlarının yanına sığındı. Yoksulluk içinde yaşayan Zeki dedenin damadı engelli ve zihinsel özürlü olduğu için bu yüzden o da çalışamıyor. Kiralarını dahi ödeyemeyen ailenin devletten tek isteği ise başlarını sokacak bir evlerinin olması.

3 çocuk sahibi kızının yanına sığınmak zorunda kaldıklarını belirten Zeki dede, “Kendi imkânlarımla yaptığım evim çok eski olduğu için yıkıldı. Ben ve eşim de mecburen kızımızın yanına sığındık. Ancak onlar da zor geçiniyor. Damadım engelli ve zihinsel özürlü olduğu için çalışamıyor. 6 ayda bir aldığımız yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Torunum okula gitmesi gerekirken çalışmak zorunda kalıyor”

Zor durumda olduklarını belirten Zeki dede, “Fakat yaşlılık ve evsizlik çok zordur. Bazen kendi halimize ağladığımız oluyor. Dediğim gibi çalışan hiç kimsemiz yok. Okul çağında olan 15 yaşındaki bir torunum var. Okula gitmesi gerekirken çaresizlikten onu bir marketçinin yanına verdik. Bir de onun getirdiği birkaç kuruş var işte.” şeklinde konuştu.

“Tüm yardımlarımız kesildi”

Zeki dedenin kızı ise kendilerine yapılan tüm yardımların kesildiğini söyleyerek, “Daha önce sosyal yardımlaşmadan aldığımız tüm yardımlar kesildi. Kocam engelli ve zihinsel özürlüdür. Çaresizlikten okul okuyan oğlum, okulu bırakıp bir markette çalışmaya başladı. Perişan ve mağduruz. Kiramızı ödeyemiyoruz. Okuyan diğer 2 küçük çocuklarımın okul masraflarını bile karşılayamıyoruz. Yetkililerin bir an önce bize destek olmalarını istiyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler