Batman'ın kan ihtiyacının 3'te 2'si diğer illerden karşılanıyor

"Batman'da yıllık 35 bin ile 40 bin ünite kan ihtiyacı hasıl oluyor. Bizim Kızılay olarak Batman’dan aldığımız kan 12 bin ila 13 bin arasıdır. Batman'ın kan ihtiyacının 3'te 2'si diğer illerden karşılanıyor."

 Kızılay Batman Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.
 
Dr. İpek: "Batman Kızılay kan merkezi olarak Devlet Hastanelerinin, Özel Hastanelerin tüm kan ihtiyacını karşılıyoruz. Yaklaşık olarak ilimiz genelinde yıllık 35 bin ila 40 bin arasında kan ihtiyacı hasıl oluyor. Bizim Kızılay olarak Batman’dan aldığımız kan 12 bin ila 13 bin arasıdır. Yani yaklaşık olarak kan ihtiyacımızın 3’te 2’lik kısmını dışarıdan, diğer illerden temin etmiş oluyoruz." dedi.
 
-"Öyle bir madde ki tek kaynağı insan, fabrikası yok. Herhangi bir şekilde üretilme imkânı yok." diyen Dr. ipek: 
 
"Bir kişinin Allah rızası için kendi vücudundan bir parça verip başka bir insana can olması demektir. Yani hiçbir şekilde kanın insan dışında bir kaynağı yok. Yani bir şekilde bir iletişim kopukluğu söz konusu. İnsanların kan ihtiyacı karşılandığında bu kanı nasıl karşılandığı hakkında çok az bilgisi var. 
 
Kan ihtiyacı çok önemli bir konudur. Kan ihtiyacı yarın bizim de başımıza gelebilir. Şu anda özellikle kış aylarında, Ramazan aylarında, yazın sıcak günlerinde kan sıkıntısı çekmeye devam ediyoruz. Biz bu konuda herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Çünkü ne kış aylarında ne Ramazan aylarında ameliyatlar, doğumlar, kanser hastalarının kan ihtiyacı durmuyor. Talasemi hastalarının on günde bir kan ihtiyaçları oluyor. Hiçbir şekilde sizin desteğiniz olmadan, canınızdan bir parça vermeden bunu temin etme gibi bir şansımız yok. Duyarlı vatandaşlarımızdan çağrımıza kulak vermelerini ve bu yükün altında olan vatandaşlarımıza yardım etmelerini istiyoruz." dedi. (Muhyeddin BEYCAN) 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler