BATMAN'A YENİ BELEDİYE SARAYI

BATMAN'A YENİ BELEDİYE SARAYI

Yaklaşık iki yıl önce Bahçelievler mahallesinde yapımına başlanan ve Belediyenin bir çok birimini bünyesinde toplayan Belediye ek bina açılışı kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı törenle açıldı. 
 
'BATMAN BÜYÜKŞEHİR OLACAK'
 
 
 
Batman Belediyesinin bir çok birimini bir araya toplayacak Belediye ek hizmet binası dualarla açıldı. Bahçelievler mahallesinde yaklaşık iki yıldır yapımı devam eden modern belediye ek hizmet binası Vali Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıoğlu, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, çok sayıda STK Temsilcisi ve kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. Burada konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman'a değer katan, Batman için çalışan herkesle bir araya gelme arzusunda olduklarını söyledi.
 
 
 
Milletvekili Nasıroğlu, ''Biz Batman'ı çok seviyoruz ve bu memlekete sevdalıyız.  Biz bu memleketi çok seviyoruz. Biz şehrimizi ne kadar çok sevip sahiplenirsek o kadar memleketimiz gelişir ve yaşanılabilir bir kent olur'' dedi.
 
Ardından konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp,  Batman'ı Büyükşehir'e hazırladıklarını belirtti.
 
 
Batman Belediyesi'nin geçmişte borç batağı içerisinde olduğunu belirten  Vali Canalp, ''Batmanlılara bir sözümüz var. Dedik ki Batman büyükşehir olacak. Büyükşehire giden yolun taşlarını teker teker döşeyeceğiz. Bugün burada yapmış olduğumuz bu açılış, gene büyükşehir’e giden yolun taşlarından bir başkasını döşemektir. Belediyecilik pek çok şeyi aynı anda  yönetmeyi gerektiriyor. Bunlardan bir tanesi, öncelikle finansı iyi yönetmeniz lazım.  Yani parayı, kaynağı iyi yönetmeniz lazım. Eğer parayı, kaynağı iyi yönetemezseniz sizin hizmet üretmeniz mümkün olmaz. Batman Belediyemizin geçmişteki durumu malum. Maalesef borç batağı içerisinde kalmış olan bir belediye görünümündeydi. Belli yıllarda yüzde 100, belli yıllarda yüzde 90, belli yıllarda yüzde 115 borç oranına sahip olan bir belediye idi Batman Belediyesi. Siz yüzde 115 borçlanma oranına sahip olduğunuz zaman, bunun anlamı nedir biliyor musunuz? Bunun anlamı şudur, siz yatırım yapamazsınız, siz hizmette üretemezsiniz demektir. Peki ne üretirsiniz? Sadece laf üretirsiniz'' diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler