Batman Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız verdi

Batman Belediyesi ilaçlama çalışmalarına hız verdi

Batman Belediyesi, Covid-19 salgınına karşı yürüttüğü mücadelenin yanında, halk sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı mücadelesini de aralıksız sürdürüyor.
 
Batman Belediyesinin çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Kardelen Mahallesi başta olmak üzere kentteki tüm mahalleler , 7/24 aralıksız özel ekipman ve araçlarla taranıp ilaçlanırken, Veterinerlik ekipleri açık alanlar da düzenli olarak  ilaçlanıyor.  Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.
 
Korona virüse karşı toplu yaşam alanlarını, toplu taşıma araçlarını, hastaneleri dezenfekte ederken bir taraftan da çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşeratlara karşı 7/24 hizmet veriyorlar , “Özel ekipman ve araçlarla  bina kenarları ve çalılık  bölgelerde ilaçlama yapıyorlar . İlaçlama çalışmaları etkin şekilde yürütüyorlar. Yapılan çalışmalarla haşere, akrep ve sineklerin varlığında gözle görülür azalma oldu . Vatandaşlardan çok olumlu tepkiler geliyor. Yetkililer Çalışmaların Aralık ayı sonuna kadar devam edecek” dediler.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler