Batman'da 'Deprem Haftası' etkinlikleri başladı

Batman'da, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle AFAD tarafından bir dizi etkinliklere başlandı.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Batman İl Müdürlüğü tarafından Batman'da '28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası' nedeniyle bir dizi etkinlikler yapılmaya başlandı.

Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü bahçe ve salonunda AFAD araçları ve AFAD ekipleri tarafından kullanılan malzemelerin vatandaşlara tanıtımı yapıldı. Hafta boyunca sergi, tatbikat, seminer ve afetlerde hayatlarını kaybedenler için mevlit etkinlikleri yapılacağı ifade edildi.

Batman AFAD İL Müdürü Fevzi Bakır, her yıl olduğu gibi bu sene de '28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Bakır, "Bu gün resim sergisi, bilgilendirme standı, malzeme ve araçlarımızın tanıtımını vatandaşlarımıza yapacağız. Hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Pazartesi bölgesel nitelikte bir deprem tatbikatımız olacak. Amacımız vatandaşlara depremi hatırlatabilmek ve farkındalık yapabilmek. Ülkemizin coğrafi yapısı yüzde 66'ya yakını birinci ve ikinci deprem bölgeleridir. AFAD İl Müdürlükleri olarak vatandaşları bu konuda bilgilendirebilmek. Artık afetleri mümkün mertebede risk oranlarını azaltma konuları üzerinde çalışmalarımız olacak. Bu konularla ilgili yıl boyunca eğitimlerimiz devam edecek." dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler