BATMAN DEPREME HAZIR MI?

Deprem konulu konferans düzenlendi

Akademik Odalar Platformu tarafından Batman Barosu Staj Eğitim Merkezi Salonunda "Batman Depreme Hazır mı" konulu basın açıklaması yapıldı.
 
Akademik Odalar Platformu tarafından Batman Barosu Staj Eğitim Merkezi Salonunda "Batman Depreme Hazır mı" konulu basın açıklaması yapıldı. Açıklamadan önce bir giriş konuşması yapan Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, "Batman'da 6 akademik oda olarak bir araya geldik ve ‘Batman Depreme Hazır mı’ konulu bir basın açıklaması yapmayı kararlaştırdık. Batman Barosu, Batman Eczacılar Odası, Mimarlar Odası Batman Şubesi, Mali Müşavirler Odası, Batman Tabipler Odası ve Batman Diş Hekimleri Odası'ndan oluşuyor" dedi. Amaçlarının yaklaşan Bingöl depremine Batman'ın hazırlanması ve olası bir Bingöl depreminde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi olduğunu kaydeden Başkan Şenses, "Bu amaçla ilimizde görevli kamu kurumlarına çağrıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
Yapılan açıklamada; “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde maalesef resmi açıklamalara göre 46 bin 104 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 110 bin  vatandaşımız ise yaralanmıştır. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifa diliyoruz.
İlimizde de şiddetli bir biçimde hissedilen depremde birçok bina hasar görmüştür. Bilim insanlarının işaret ettiği Bingöl depremi nedeniyle ilimizin depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu tartışma ve bu deprem gerçeğini ilimizi hazırlama gereği bulunmaktadır. Bu noktada ilimizdeki yapıların olası Bingöl depremine ne kadar hazırlıklı olduğu konusunda derin endişelerimiz bulunmaktadır” denildi.

Etiketler : ,,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler