‘Batman'ı sanat ile adlandırmak istiyorum’

Dünyaca ünlü Batmanlı Ressam Ahmet Güneştekin’i kendisine örnek alan 23 yaşındaki İffet Akkuş, kendisine has sitili ile çizdiği portre resimler büyük ilgi alıyor. Akkuş, en büyük hayalinin sanat yolunda ressam Güneştekin’den ders almak olduğunu belirterek bir gün onunla tanışmak istediğini söyledi.

 

Batmanlı dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin’in sanat alanında elde ettiği başarılar birçok gence ışık olmaya devam ediyor. Ressam Güneştekin’i örnek alan Batmanlı gençler artık sanatla daha fazla ilgilenmeye başladı. Güneştekin’i kendisine idol alan gençlerden biri olan İffet Akkuş, resim sanatıyla adeta hayatı değişti.  Ünlü ressamlardan aldığı ilham ile eserlerini resmettiğini belirten Akkuş, en büyük hayali ise Ahmet Güneştekin gibi uluslararası bir ressam olmak…

SOSYAL MEDYADA YOĞUN TALEP ALIYOR

Resim sanatına büyük ilgi gösteren Akkuş, bu alanda eğitim alabilmek için gösterdiği yoğun uğraşla Mardin Artuklu Üniversitesi Resim Bölümü’nü kazandı. Yeteneği ile kısa sürede hocaları tarafından da fark edilen Akkuş, daha sonra kendisine has sitili ile çizdiği portre resimleri sosyal medyada sergilemeye başladı. Akkuş’un çalışmaları birçok kişi tarafından büyük beğeni aldı. Çizdiği resimlere yoğun talep alan Akkuş, eserlerini sosyal medyada satışa çıkartarak okul masraflarını böylelikle çıkartmış oluyor.

“GÜNEŞTEKİN’İN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM”

Hayallerini ve hedeflerini gazetemize aktaran Akkuş, “Ülkemize nice ressamlar kazandırmak ve tüm dünyayı renklendirmek gibi hayallerim var.  Ahmet Güneştekin'in Batmanlı olduğunu öğrendim zaman çok mutlu olmuştum. Onun gibi yetenekli olmak istiyorum. Onunla bir gün tanışmayı, onun gibi usta bir ressamdan ders alıp yetişmeyi ve onun tecrübelerinden faydalanmayı çok istiyorum” dedi.

“RESMETMEYİ PUTPERESTLİK OLARAK GÖREN ARKADAŞLARIM VAR”

Resim sanatını helan putperestlik olarak gören tanıdıkları olduğunu aktaran Akkuş, “Genellikle resmetmeyi dinen uygun olmadığını hatta putperestlik olarak algılayan çevremde çok tanıdığım kişiler var. Yeteneği olduğu halde dinen uygun görmediği için eline kalem almayan birçok arkadaşım var. Bu yüzden yetenek gücünü görmezden gelen duygusuz, mutsuz, korkunç insanlar yetişiyor. Ailem, birçok ailenin düşündüğü gibi hemşirelik veya sağlık alanında bir mesleği kazanmamı istiyorlardı. Ama ben hayal etiğim şeyin gerçekleşmesi için hep kendi yolumda ilerlemek istedim, istediğim yolda yürümek hayalimdekini gerçekleştirmek bana huzur veriyor” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler