BATMAN KİTAP FUARINA YAZARLAR AKIN EDECEK

Batman’da Kitap Fuarı Heyecanı Başlıyor

Kitapseverlerin merakla beklediği Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali 20 Ekim’de başlıyor.
Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 29 Ekim’e kadar sürecek fuar, edebiyat ve düşünce dünyasından ünlü isimleri ağırlayacak. 150 saygın yayınevinin katıldığı fuarın mottosu: “Oku! Bu 100 yıl senin…”
 
Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali 20-29 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin birlikte düzenlediği organizasyona bu yıl 150 yayınevi katılıyor. On binlerce farklı esere ulaşma imkanı yakalayan Batmanlı kitapseverler, fuar süresince edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda ünlü isimle de bir araya gelecek.
 
KURULUŞ VE TÜRKİYE YÜZYILI
 
Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali hakkında açıklama yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinlikler, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne denk geldiği için ayrıca büyük bir öneme sahip. Kitap Fuarı ve Festival, bu büyük coşku ve gururu 100. yıla yakışır şekilde yaşayabileceğimiz bir buluşma noktası olacak. Bu senenin mottosunu da Türkiye Yüzyılı vizyonundan hareketle, ‘Oku! Bu 100 yıl senin’ olarak belirledik” dedi.
 
FUAR ALANINA ÜCRETSİZ SERVİS
 
Demografik açıdan Batman’ın genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen Vali Canalp, “Gençlerin kitapla buluşmasını önemsiyoruz ve bu etkinlik onları kitaplarla bir araya getiriyor. Şehrimizdeki tüm öğrencileri mektupla fuara davet ettik. Kitaba ulaşmalarının önünde hiçbir engel yok. Şehir merkezine uzakta olanlar dahil tüm öğrencilerimiz için okullardan fuar alanına servisler kalkacak” diye konuştu.
 
2 MİLYON LİRALIK HEDİYE ÇEKİ
 
Ücretsiz kitap alabilmeleri için öğrencilere dağıtılan hediye çeki uygulamasının da gelenekselleştiğini hatırlatan Canalp şöyle devam etti: “Bu yıl toplam 2 milyon TL değerinde 50’şer TL’lik 40 bin adet hediye çeki dağıtıyoruz. Çocuklarımız istedikleri kitabı bu çeklerle alabilecek. Evlatlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ve onlardan tek isteğimiz var, okumaları.” 
 
10 GÜN BOYUNCA YAZAR AKINI
 
150 yayınevinin katıldığı 10 günlük fuar süresince edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasından birçok önemli isim Batman’a gelecek. Yalvaç Ural, İhsan Süreyya Sırma, Nurullah Genç, Beyazıt Akman, Hatice Kübra Tongar, Ali Emre, Nedim Şener ve Hulki Cevizoğlu konuk yazarlar arasında. MasterChef Türkiye'nin sevilen jüri üyesi Şef Mehmet Yalçınkaya da organizasyon kapsamında Batmanlılarla bir araya gelecek. Rafadan Tayfa ekibi ve YouTube'un Sertaç Abisi Sertaç Güngör de gösterileriyle çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler