Batman Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuruluyor

Batman Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuruluyor

Yükseköğretim Kurumu(YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, video konferans sistemiyle aralarında Batman Üniversitesi’nin de olduğu 16 ilin rektörleri ile “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Eğitimi” toplantısı gerçekleştirdi.
 
YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında Mart ayında başlatılan iş birliği kapsamında, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan üniversitelerdeki akademisyenlere "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında eğitimler verilmesi kararlaştırıldı.
 
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuracaklarını söyledi. 
‘Yeni YÖK’ün yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiğini belirten Durmuş, son süreçte dijitalleşmenin öneminin daha çok ortaya çıktığını kaydetti.
 
 
4
 
 
YÖK’ün artık olağanüstü durumlar karşısında, son yıllarda çok daha hızlı karar alabilme ve çevik bir yönetim sergileyebilme kapasitesi yüksek bir kurum haline geldiğini vurgulayan Durmuş, “Üniversitemizde dijitalleşme adına önemli bir adım atıyoruz. Çalışma kapsamında üniversitemiz bünyesinde ‘Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi’ kuruyoruz. Bu çalışmayla üniversitelerdeki akademisyen ve öğrencilere teknolojik yetkinlik kazandırılması amaçlanıyor. Böylece ülkemizin ihtiyaç duyduğu dijital alanda nitelikli insan kaynağına da katkı sağlanmış olacak. Bu güzel çalışmadan dolayı üniversite olarak başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ediyorum.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler