Batman Üniversitesi’nden 5000 Öğrenciye Aşure İkramı

Batman Üniversitesi öğrenci ve çalışanları için Merkez ve Batı Raman Kampüsü’nde düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Merkez Kampüste 13:30’da başlayan aşure günü etkinliği Batı Raman Kampüsünde 14:00’de başladı. ‘Birlik, beraberlik, Dayanışma ve Kardeşlik Temalı Aşure Günü’ Etkinliğine Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un yanı sıra Rektör Yardımcısı Gülriz KOZBE, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

 

5000 kişi için hazırlanan aşure günü etkinliğinde konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, "Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle büyük bir milletiz. Bu kadar güzellik bir araya gelmişiz tıpkı aşure gibi güzel bir sonuç ortaya çıkmış. Yaratanımız bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bizleri daima güçlü kılsın. Dünyada ümmetin tek umuduyuz şu an. Arakan'da Müslümanlar kan ağlıyor bizden medet umuyor. Dünyada bu ümmete sahip çıkan başka kimse yok. Onun için biz de şu aşure tatlısı gibi birlik, beraberlik içerisinde bir olursak güçlü oluruz. Allah gücümüzü daim kılsın. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın."

 

“ÖĞRENCİLERİMİZE SABAHLARI ÇAY VE SİMİTİ ÜCRETSİZ İKRAM EDİYORUZ”

 

Öğrencilere sabahları çay ve simiti ücretsiz ikram ettiklerini ifade Rektör DURMUŞ, kimsenin aç susuz derse girmesini istemediklerini söyledi.

 

“MADDİ İMKANLARI KISITLI ÖĞRENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ KIYAFET”

 

Üniversite olarak kızılay işbirliğinde giyim mağazası açılması için anlaştıklarını belirten Rektör DURMUŞ, ihtiyacı olan öğrencilerinin buradan diledikleri kıyafetleri ücretsiz alabileceklerini söyledi.

 

“HEDEFİMİZ 30 BİN ÖĞRENCİ”

 

Batman Üniversitesini büyütmeyi hedeflediklerini ifade eden Rektör DURMUŞ, “Öğrenci sayımızı 15 binden 30 bine çıkarmak hedefindeyiz. Bununla birlikte Batman’a değer katacak bölüm ve programları açacağız.” dedi.

 

“VATANPERVER OLUN”

Öğrencilerden iki istekleri olduğunu belirten Rektör DURMUŞ, “Birincisi birbirinizi saygı çerçevesinde severek, sevgi yumağı oluşturmanızdır. Üniversite yılları çok önemlidir. Bu dönemde yaptığınız her bir hata çığ gibi büyüyerek ileride sizin üzülmenize neden olabilir, aynı şekilde her doğru harekette çığ gibi büyüyerek sizi ileride mutlu edebilecektir. Bu nedenle arkadaşlarınızı dünya görüşleri yüzünden veya kültürel farklılıkları yüzünden üzmemeli, onları anlamaya çalışmalı, birlikte yaşamanın ne kadar güzel ve mutluluk verici olduğunun farkına varmalısınız.

 

İkincisi ise öğrencilerimizin kendine özgüvenli ve donanımlı olarak yetişmesidir. Aklı hür, vicdanı hür gençler olmasını, ülkesinin geleceğini düşünen vatanperver insanlar olmalarını istiyoruz.” dedi.

Aşure Günü Etkinliği konuşmasından sonra Rektör DURMUŞ, 5 bin kişilik aşurenin ilk kepçesini doldurarak öğrencilere ikram etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler