Batman Üniversitesine Kadın Rektör Adayı

Batman Üniversitesine Kadın Rektör adayı

Batman Üniversitesi Rektör adayları bir bir ortaya çıkanken, Batman’ın ilk kadın Profesörü olan Prof. Dr. Filiz (Adıyaman) Akbaş, Batman Üniversitesine Rektör adayı olduğunu açıkladı.
 
1971 yılında Batman’da dünyaya gelen Akbaş, İlkokul öğrenimini Batman Devrim İlkokulu ve 19 Mayıs ortaokulunda okudu. Daha sonra babasının görevi dolayısıyla lise öğrenimini Mardin lisesinde tamamladı.
1992 yılında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümüne kayıt yaptırarak başladığı lisans eğitimini 1995 yılında tamamladı. 1996-1998 yılları arasında Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimini ve 1998-2003 yılları arasında ise Doktora eğitimini tamamladı.
2004 yılında Dicle Üniversitesine bağlı Batman Sağlık Hizmetleri MYO’nda 2008 yılına kadar görev yaptı. Üniversite statüsü kazanmasıyla 2009 yılında Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2019 yılında Profesör unvanı alan Akbaş’ın, 15 tanesi Uluslararası indekslerde olmak üzere 63 adet bilimsel yayın, ulusal ve uluslararası sempozyum bildirisi ve kitap bölümü bulunuyor.
Evli ve iki çocuk annesi olan Filiz Akbaş, halen aynı birimde Bölüm başkanı olarak görev yapıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler