Batman’da 34 yıldır ayakkabı tamir ediyor

Batman’da ayakkabı ustası 42 yaşındaki Şükrü Kandemir, 34 yıldır 5 metrekarelik dükkanda ayakkabı tamir ederek mesleğini sürdürüyor.

Yıllardır sayısız ayakkabı tamirini yapan ayakkabı ustası Şükrü Kandemir, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 34 yıldır ayakkabı tamiri yaparak ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Kendisinin henüz 8 yaşında dayısının yanında çırak olarak işe başladığını ifade eden Kandemir, neredeyse bir ömrün geçtiği ayakkabı tamirciliği mesleğini çocuğuna öğrettiğini kaydetti.

“1987 yılında ayakkabı tamir işine başladım”

8 yaşından beri ayakkabı tamir ettiğini belirten Kandemir “Ayakkabı tamir işine 1987 yılında 8 yaşındayken dayımın yanında başladım. Çıraklık, kalfalık, ustalık derken 1998 yılına kadar dayımın yanında usta olana kadar çalıştım. 2000 yılında askere gittim. 2002 yılında askerden geldikten sonra kendime küçük bir tamir yeri açtım. İşlerim yavaş yavaş düzene girdikçe, çevre beni tanıyıncaya kadar epey bir süre geçti. Bu zaman zarfında iş yerimi yavaş yavaş büyüterek bu hale getirdim.” ifadelerini kullandı.

“Mesleğimi çocuğuma öğretiyorum”

34 yıldır sürdürdüğü mesleğini şimdilerde ise çocuğuna öğrettiğini dile getiren Kandemir şöyle devam etti:

“Ayakkabı tamir işine 34 yıldır devam ediyorum. 34 yıl az bir süre değil, neredeyse bir ömür. Şu anda kendi çocuğuma hem mesleğimi öğretiyorum hem de okutuyorum. Bu devirde birçok üniversite bitiren insan boştadır. En azından bir meslek sahibi olsun diye çocuğuma mesleğimi öğretiyorum. İleriki yıllarda çocuğum hangi mesleği yapmak isterse tabi kendi bilir. Genelde ayakkabı tamiri, boyama, çanta tamiri, valiz tamiri gibi tamir işlerini yapıyorum. Bu dükkândan başka gelirim yok. Allah ne nasip ederse odur. Allah’a şükürler olsun şimdiye kadar kimsenin kalbini kırmadım.”

“Şükrü ustadan memnunuz”

Yıllardır ayakkabı ve çanta tamir işlerini Şükrü ustaya getirdiğini söyleyen Abdurrahman Karanfil “Şükrü ustayı 6 yıldır tanıyorum. İşinin ehli, dürüst ve emeğiyle çalışan bir ustadır. Bir ayakkabı tamiri işimiz olduğu zaman kendisine getiriyoruz. Ayakkabımda bir sıkıntı vardı yanına getirdim. Sorunu hallettiği için yeni bir ayakkabı almaktan kurtuldum. Kendisinden memnun olduğum için yıllardır yanına geliyorum.” diye konuştu.

Ferhat Oğuz ise tamir için getirdiği ayakkabıları yeni gibi tamir ettiği ve uygun fiyata yaptığı için Şükrü ustayı tercih ettiğini söyledi.

1 Yorum

Cevat

Cevat

12 Mart 2021
20 yıldır tanıyorum ben inşaat işçisiyim ayakkabımı tamir ederken sohbet ederdik bana çok ayakkabı verdi sağolsun çok iy

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler