BATMAN’DA BİR İLK DAHA

BATMAN’DA BİR İLK DAHA: SİNEMA AKADEMİSİ EĞİTİMLERİ START ALDI

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Batman Sinema Akademisi (BSA) eğitimleri başladı.
 
Sinemaya ilgi duyan sanatseverlere ücretsiz verilen iki aylık akademik eğitim, teorik ve pratik yoğunluklu olarak verilecek.
 
Sanatseverlere yönelik başlatılan kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atan Batman Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Batman Sinema Akademisi (BSA)’yle alanının yetkin isimlerini konuk ediyor.
 
Akademide yönetmen Bekir Bülbül, senarist-oyuncu Recep Çavdar ile sinema eleştirmeni Suat Köçer tarafından sırasıyla yönetmenlik, senaryo ve sinema tarihi ve sinema eleştirmenliği olmak üzere 4 ana kategoride eğitim verilecek. İlerleyen günlerde ustalık sınıfı kapsamında da akademiye ünlü sinemacılar konuk olacak.
 
İlk Derslere İlgi Yoğundu
 
Akademiye yoğun ilgi gösteren kursiyerler, sinemacılarla buluşmanın heyecanını yaşadı. Sinema eleştirmeni Suat Köçer sinema tarihi dersinde öğrencilerle bir araya gelirken yönetmen Ahmet Toklu da senaryo dersinde deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Çeşitli yaş ve mesleklerden öğrencilerin derslere ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.
 
Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan Batman Sinema Akademisi sonunda öğrenciler, eğitmenler gözetiminde kendi filmlerini çekecek.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler